• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den dışa bağımlılığı bitirecek adım! Çalışmalar resmen başladı

Yeniakit Publisher
2021-08-16 11:14:00 -
Türkiye'den dışa bağımlılığı bitirecek adım! Çalışmalar resmen başladı

Türkiye'nin savunma sanayindeki lider kuruluşu ASELSAN, önemli bir çalışmaya daha imza atmaya hazırlanıyor. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, orman yangınlarına ilişkin yangın söndürme teknolojileri üzerine çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Yerli ve milli savunma sanayinde Türkiye'nin her zaman göğsünü kabartan ASELSAN yeni bir projeye imza atmak için kolları sıvadı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye'nin en genç milletvekili Rümeysa Kadak önderliğinde üniversite öğrencileri tarafından kurulan 'Önce Öğrenci' oluşumu tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Destek Programı'na katıldı.

İstanbul'da düzenlenen etkinlikte konuşan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Görgün, son haftalarda yaşanan orman yangınlarına ilişkin yangın söndürme teknolojileri üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti. Görgün, "Şu an olgunlaşmış bir çözümümüz yok. Ancak yeni bir mühimmat da üretmek mümkün. Bir grup arkadaşımız bunun üzerinde çalışırken bir grup arkadaşımız da var olan mühimmatların İHA'larda nasıl kullanılacağına ilişkin çalışıyor" şeklinde konuştu.

"Yangın söndürme çalışmalarında teknik sorumluluk alıyoruz"

ASELSAN çalışanlarının teknik kabiliyetleri ve becerileriyle yangın söndürme çalışmalarının entegrasyon ve teknik ihtiyaçları konusunda en başından beri gönüllü olarak sorumluluk aldıklarını ifade eden Görgün, "Bununla beraber kendi çalışmamıza gelince var olan uçaklardan atılabilen bir takım mühimmatların şimdilik kimyasallarla nasıl yangın söndürülebilir konusunda da geri planda çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Daha fazla fırsat oluşturabilecek bölümleri ve üniversiteleri tercih edin"

Prof. Dr. Haluk Görgün, öğrencilere kariyer planları için tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizde her üniversitenin her bölümü iyi değil veya iyi bölüm iyi üniversitelerde değil. Öğrenmeyi, kendinizi geliştirebilmeyi, daha fazla fırsat oluşturabilecek bölümleri ve üniversiteleri tercih etmenizi size tavsiye ederim. Global bir vatandaş olabilme konusunda size daha çok fırsatlar oluşturabilecek üniversiteleri değerlendirmenizi öneririm."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kimyacı

Karbondioksit bombası yapın 2 ayrı cep içinde olacak şekilde bi cebe hafif soda diğer cebe nitrik asit koyun. Mühimmat yere düşünde ikisi birbirine karışıp reaksiyona girer. Reaksiyon sonucu hem karbondioksit açığa çıkar hemde çıkan kuru madde toprağı gübreler.

Kader

Bela Başa gelince hareket geçiliyor 3. dünya ülkesi olmak böyle olsa gerek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23