Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Covid-19 tedbirleri
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yeni tip Corona virüsüyle (Covid-19) ilgili çalışma grubu oluşturuldu. Çalışmalar 7 gün 24 saat teyakkuz halinde sürdürülüyor. 81 ilde denetimler üst düzeye çıkarılmış durumda.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da ihtiyaç duyulan her türlü gıdaya ait stokların yeterli düzeyde olduğu vurgulandı.
Şikâyetler toplanıyor
Alo174 Gıda Hattı ile WhatsApp İhbar Hattının (0 501 174 0 174) vatandaşların şikâyet, soru ve sorunlarına hizmet verdiğine dikkat çekilen açıklamada ayrıca “Virüsün hayvanlarda teşhisine yönelik gerekli altyapı mevcut olup süreç titizlikle takip edilmektedir. Egzotik ve pet hayvanların ülkeye girişi durdurulmuştur” denildi.
Bu marketlerde fiyat artışı yok
Öte yandan; Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi marketlerinin temel amacının vatandaşların ihtiyaç duyduğu ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamak olduğunu belirterek, “Dolayısıyla marketlerimizde satılan ve piyasada talep yoğunluğu oluşan ürünlerin fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir” diye konuştu.
TOBB’dan 81 ildeki oda ve borsalara yazı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni tip Corona virüsüyle (Covid-19) ilgili gelişmelerin ardından 81 ildeki oda ve borsalara yazı gönderdiklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı 365 oda ile borsamızdan disiplin mekanizmalarını çalıştırmalarını ve hak ettikleri cezaları vermelerini istedik” ifadesini kullandı.