• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sorumluluk sahibi bir kamu görevlisiyim

Yeniakit Publisher
2013-10-21 23:25:25 - 2013-10-22 04:27:36
Sorumluluk sahibi bir kamu görevlisiyim

Son zamanlarda sık sık ‘Neden konuşmuyor?’ sorusu ile karşılaşıyorum. Genelkurmay Başkanı, devlet sorumluluğu bulunan, görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiş, TSK’nın Komutanı ve bir kamu görevlisidir. Tarihi davalarla ilgili verilen yargı kararlarının; ihtisas sahipleri tarafından tartışılmasının, sonuçlarının yürütme ve yasama organları tarafından değerlendirilmesinin ve vicdani muhasebesinin de yüce millet tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, tutuklu olan TSK personeli ve ailelerinin üzüntüsünü ailesiyle birlikte yüreğinde hissettiğini belirterek, bir taraftan asli görevlerinin ifası için gayret sarf ederken diğer taraftan da yine yasal görev ve sorumluluğu ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin örf ve adetleri gereği mensuplarıyla ilgili yürütülen bütün soruşturma ve davalarla yakından ilgilendiğini, günlük olarak bilgilendiğini, halen de ilgilenmeye ve bilgilenmeye devam ettiğini bildirdi.

Orgeneral Özel,  yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesinin temyiz kararını açıklamasının ardından şahsına yönelik sözlü ve yazılı eleştiri ve saldırıların olduğunu hatırlattı. "Kurban Bayramı'nı idrak ettiğimiz günlerde bayramın kutsiyetine olan inancım ve yüce Türk milletine olan saygımdan dolayı cevap vermek istemedim" ifadelerini kullanan Özel, şunları kaydetti: "Ancak yıkıcı ve mesnetsiz olduğunu düşündüğüm eleştiri, tahrik ve saldırıların dozajının artması üzerine iddialara cevap olarak kamuoyunun bilgilendirmenin yararlı olacağını değerlendiriyorum. Anayasamızda belirtilen 'Demokratik hukuk devleti' ilkesine, mevcut yasal mevzuata ve yargının ayrı bir 'erk' olarak bağımsız ve tarafsız olması gerektiğine olan inancım çerçevesinde, arkadaşlarımın durumuna hukuki çözümler aradığımı ve bu yöndeki düşüncelerimi ilgili ve yetkili olduklarını düşündüğüm makam sahipleri ile paylaştığımı, tutuklu olan personelimizin, hiçbir ayrım yapılmadan, tamamen yasal mevzuat içerisinde kalınarak, düzenli olarak ziyaret edilmesini, istek ve ihtiyaçlarının tespit edilerek karşılanmasını, savunmalarına yardımcı olacak bilgi ve belgelerin kendilerine ve/veya avukatlarına zamanında ulaştırılmasını, ayrıca TSK'nın geleneksel aile yapısı nedeniyle aile bireyleri ile ilgilenilmesini sağladığımı bilginize sunmak istiyorum."

HASDAL ASKERİ CEZAEVİ ZİYARETİ

Görevi devraldıktan birkaç ay sonra gerek insani gerekse yasal görev ve sorumluluğunun gereği olarak Ekim 2011'de Hasdal Askeri Cezaevinde ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Orgeneral Özel, "Ziyaretimin amacı, sorumlu ve vefalı bir kişi olarak arkadaşlarımı dinlemek, onlar için hukuken ve idari olarak ne yapabileceğimi belirlemek ve her şeyden önemlisi moral vermekti.” dedi.

 VİCDANİ MUHASEBEYİ MİLLET YAPAR

Genelkurmay Başkanı’nın, devlet sorumluluğu bulunan, görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanı ve bir kamu görevlisi olduğunu ifade eden Orgeneral Özel, kamu görevlisinin, konuşacağı konuyla ilgili, yeri, zamanı ve muhataplarını doğru analiz etmesi gerektiğini bildirdi. Bu nedenle mümkün oldukça konuşmamaya ve gündemde olmamaya gayret sarf ettiğini, TSK ile ilgili haberlerin de internet ortamında kamuoyuyla paylaşılmasını yeterli gördüğünü ifade eden Özel, “Son Balyoz temyiz kararından sonra da bazı sanık ve yakınları tarafından konuşmamam konusunda yoğun eleştiriler olduğunu gördüm. Kurumsal kimliğim nedeniyle, yargıya intikal etmiş konularla yargı kararları üzerine yorum ve değerlendirme yapma hakkına sahip olmadığımı ve düşüncelerimi basın yolu ile kamuoyu ile paylaşmayı doğru bulmadığımı düşünüyorum. Ancak, bireysel olarak düşüncelerimi ilgililerle serbestçe paylaştığımın da bilinmesinde yarar görmekteyim” değerlendirmesinde bulundu.

Tarihi davalarla ilgili verilen yargı kararlarının; ihtisas sahipleri tarafından tartışılmasının, sonuçlarının yürütme ve yasama organları tarafından değerlendirilmesinin ve vicdani muhasebesinin de yüce millet tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşündüğünü vurgulayan Orgeneral Necdet Özel, açıklamasında şunlara yer verdi: “Diğer taraftan, karar sonrası tahliye edilen arkadaşlarımın çoğunluğunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu ifade edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ayrımcılık yapma, nifak sokma ve huzur bozmaya yönelik girişimleri kınıyorum.”

Angajman kurallarını tereddütsüz uygularız

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı’ndan, kimden ve nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde olabilecek her türlü fiili ve ateşli uygulamaya angajman kuralları çerçevesinde tereddütsüz karşılık verildiği ve bundan sonra da verileceği bildirildi.  Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamalarda, yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi. Açıklamalardan birinde "Kimden ve nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde vaki olan/olabilecek her türlü fiili ve/veya ateşli uygulamaya angajman kuralları çerçevesinde tereddütsüz karşılık verilmektedir/verilecektir" ifadelerine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23