• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Silivri Belediye Başkanı'ndan acil 'deprem' uyarısı: Seferber olarak kentsel dönüşüme başlamalıyız

Yeniakit Publisher
2020-01-23 16:20:00 - 2020-01-23 16:44:34
Silivri Belediye Başkanı'ndan acil 'deprem' uyarısı: Seferber olarak kentsel dönüşüme başlamalıyız

Marmara Denizi Silivri açıklarında art arda meydana gelen depremlerden sonra yeniakit.com.tr aracılığı ile çağrıda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Her deprem olduğunda çıkıp konuşuyoruz ama ertesi gün unutuyor ve hayatımıza devam ediyoruz. İstanbul seferberlik halinde kentsel dönüşüme çalışmalı.” dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

 Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri açıklarında art arda meydana gelen depremlerin ardından yeniakit.com.tr'ye konuştu. Her depremden sonra yetkili kişilerin ve uzmanların çeşitli konuşmalar yapıp deprem gerçeğine dikkat çektiklerini ancak bunun konuşmaktan öteye gitmediğini söyleyen Yılmaz, bir an önce kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanması gerektiğini vurguladı. Deprem seferberliği çağrısı yapan Yılmaz, Silivri'yi örnek göstererek ilçenin zemin haritasının çıkartıldığını söyledi.

'20 milyon insanı etkileyecek bir depreme hazır mıyız?'

Sözlerine, "En son dün yaşadığımız Manisa merkezli depremi de hisseden tüm İstanbullulara geçmiş olsun." diyerek başlayan Başkan Yılmaz, "Hayat normal akışında devam ediyor. Her depremden sonra, yaşadığımız depremin büyüklüğünü veya yerini konuşmamız bize bir şey kazandırmıyor. Herkesin hem fikir olduğu konu, İstanbul'da büyük bir deprem yaşayacağımız beklentisi. Merkezi Silivri olur, Avcılar olur, Tekirdağ olur bunu bilemeyiz ama bütün İstanbul'un yani 20 milyon insanın etkileneceği bir depremden bahsediyoruz. Depremi konuşup 2 gün sonra unutmak yerine, 'Depreme nasıl hazırlanıyoruz? Adeta tabut gibi olan binaları tespit edebiliyor muyuz? Tespit ettiklerimizi yenileyebiliyor muyuz?' sorularının cevabını aramamız gerekir." şeklinde konuştu.

'Çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme başlanmalı'

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İstanbul’un 39 ilçesinin kentsel dönüşüme hazır hale getirilmesi gerekir." diyen Başkan Yılmaz, “Benim asıl dikkat çekmek istediğim husus, her depremin ardından konuşuyoruz ama birkaç gün sonra bu konu kapanıyor ve günlük hayatımıza devam ediyoruz. Uzmanların söylediği şey, fay hattında İstanbul’u bekleyen büyük bir deprem riski olduğu. Biz ise bu depreme hazırlık noktasında çok az şey yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’un 39 ilçe belediyesi ile birlikte deprem stratejisi oluşturulmalı ve kentsel dönüşüme çok hızlı bir şekilde başlanmalıdır. Eğer biz bu riskli binaları yenileyemezsek çok hazin sonuçlarla karşı karşıya kalırız.” ifadelerini kullandı.

'Silivri'de çalışmalarımıza başladık'

Silivri ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın zorunlu kıldığı 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi' için hazırlıklara başlandığını belirten Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Biz Silivri’de çalışmalarımıza başladık. 6 ay içerisinde bu çalışmalar tamamlanacak ve ciddi bir veri ortaya çıkacak. 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgemizi' hazırlıyoruz. Beldelerden gelen alanlar dahil 16 bin hektar planlı alanımız var. Bunun maalesef 4 bin 500 hektarı jeolojik etütleri yapılmadan imara açılmış bölgelerden oluşuyor. Bu çok büyük bir risk teşkil ediyor. Çalışmalarımız kapsamında ilçemiz sınırlarında jeolojik haritası bulunmayan alan kalmayacak. Ve bu alanlarda yapacağımız çalışmalarımızı başarıyla gerçekleştirerek tüm riskleri ortadan kaldıracağız. Kentsel dönüşüm yapılması gereken alanlar ve binalar tespit edildikten sonra üzerine cesurca gideceğiz.”

'Önceliğimiz maddiyat değil, insan hayatı olmalı'

“Maddiyatı değil, insan hayatını önceleyen bir mantıkla kentsel dönüşüm planını ortaya koymamız gerekiyor.” ifadelerini kullanan Başkan Yılmaz, “Metrekare ya da daire fiyatı hesabı yapmadan, insan hayatının daire fiyatı ve arsa fiyatı ile ölçülemeyecek kadar değerli olduğundan hareketle, hep beraber el ele verip kentsel dönüşümünü başarmamız gerekiyor. Silivri Belediyesi yönetiminde meclis üyeleri ile bir bütün olarak, insan hayatının her şeyin üstünde olduğunu, siyasetin de üzerinde olduğunu bilerek, uyumlu bir çalışmayla Çevre Bakanlığımızla koordinasyon sağlayarak, Silivri’yi depreme hazır bir ilçe hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımız bitmeden önce de inşallah bir depremle karşılaşmayız. Bize düşen görev her gün bir önceki günden daha ileriye gitmektir." dedi.

'Afet yönetimi oluşturulmalı'

Afet Yönetimi'ne ilişkin çalışmaların da önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Deprem gerçeği kadar deprem sonrası yapılacaklar, yapılması gerekenler de çok önemli. Bu bağlamda Afet Yönetimi de tüm yönleriyle ele alınmalı. Afet durumunda oluşabilecek zararların en aza indirilmesi veya büyük kayıplar olmadan tüm önlemlerin alınması afetlere hazırlığın başka bir noktasıdır. Bu konuları çok önemsiyoruz. Çeşitli kuruluşlar ile işbirliği içerisinde toplantı, seminer ve eğitim faaliyetlerine başladık. Bu çalışmalarımızı daha da ileri boyuta taşıyacağız.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Maho

Öncelik kanal istanbul'da ve Suriyelilerde.

Nur

Kentsel dönüşüm ne anlayamadık parası olan kentsel dönüşüm mü yaptırıyor!? Evler çürük çarık çatlak patlak devlete baş vuramıyoruz çıkın boşaltın diyor yıktırın enkazı toplatın yaptırın bu mu kentsel dönüşüm çoğu hasarlı eski evlerde oturuyor çaresiz kira verecek birde evini yaptıracak 2 milyar emekli maaşınlamı yapacaz bunu mütahitle anlaşmak vermek istiyoruz onlar binaları yapsın bizde 1-2 daire alırız yoksa asla bu işler böyle yürümez tabut evlerde oturuyoruz altında kalırsak günahı vebali devletindir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23