• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçim gecesi AA’ya 2 milyon saldırı yapılmış

Yeniakit Publisher
2014-04-05 07:31:00 - 2014-04-05 07:03:04
Seçim gecesi AA’ya 2 milyon saldırı yapılmış

RedHack ve Anonymous adlı hacker gruplarının, Anadolu Ajansı’nın (AA) sistemini çökertmek için küresel çapta çağrıda bulunmasının ardından AA’ya 2 milyon saldırı gerçekleştiği ortaya çıktı.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - 30 Mart yerel seçimlerinden bir hafta önce tüm Anadolu Ajansı’nın (AA) sistemine ve özellikle de seçim sunucularına yönelik siber saldırılar başlatıldığı öğrenildi. Siber saldırıların özellikle seçim günü (30 Mart 2014) öğlen saat 12:00’dan başlayıp Pazartesi sabah 07:00 ye kadar devam ettiği bildirildi.

AA’nın seçim gecesi global çapta bir siber saldırıya maruz kaldığı, siber saldırı esnasında sadece gece yarısına kadar 135 milyarın üzerinde parazit komutun karşılandığı, saldırının geri püskürtüldüğü öğrenildi.. AA’nın, yaklaşık 2 milyon adet atağı (saldırı) engellediği kaydedildi. Söz konusu saldırıların bir kısmının keşif çalışması iken, bir kısmının hizmet engellemeye ve sızmaya yönelik olduğu tespit edildi.

AA’nın; söz konusu saldırılara karşı yeni nesil cihazlar konumlandırdığı, taktiksel siber saldırı engelleme yöntemlerini kullandığı, güvenlik ürünlerinin katmanlara ayrılarak her katmanda ayrı uzman insan kaynağı görevlendirildiği öğrenildi.

ÖZTÜRK: REDHACK VE ANONYMOUS AA’YA SALDIRDI

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, seçim akşamı Red Hack ve Anonymous gibi hacker gruplarının kendilerine karşı uluslararası kampanyalar başlattıklarını söyledi.

Öztürk, “İngilizce olarak, dünyadaki bütün hackerları, AA’nın sitesini vererek, ‘buraya saldırıyoruz, ateş’ diyerek bir saldırı kampanyası başlattılar. Bu bir utanç vesikasıdır. Bunu yapan Türkçe konuşan hackerlardır ve Türkiye’nin ulusal haber ajansına bir çökertme kampanyası başlatmıştır” dedi.  
Söz konusu saldırılar yüzünden veri transferlerinde yüzde 70 yavaşlama meydana geldiğini kaydeden Kemal Öztürk, “Hayatımızın en büyük siber saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Biz o gece de açıklama yaparak bunu duyurduk. Çökertemediler. Kendi ülkenizin haber ajansına karşı bir saldırı kampanyası yapıyorsunuz, hackerlar saldırı kampanyası yapıyor. Twitter’de ‘Anadolu Ajansı’nın ofislerini basalım’ diye kampanya yapılıyor. Arkadaşlarımız korkutuluyor, tehditler savruluyor. Buna rağmen diz çökmedik. Çökertemediler sitemizi. Sadece yayınımızı yavaşlattılar. Biz, bu verileri 3 saat boyunca yavaş yayınlamak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23