• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadakataşı Derneği Kovid-19 mağdurları için yardım kampanyası başlattı

Yeniakit Publisher
2020-03-30 11:07:39 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sadakataşı Derneği Kovid-19 mağdurları için yardım kampanyası başlattı

Kampanya kapsamında dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle işini ya da çalışamadığı için gelirini kaybeden vatandaşlar ile evlerinden çıkamayan yaşlılar ve hastalara gıda ve hijyen kolileri dağıtılacak - Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal: - "Sağlık hizmetlerinin yanında ekonomik zararların da asgariye indirilmesi hususunda hükümetimizin verdiği çabaların yanında kimsesiz, yardıma muhtaç ve işlerinden ayrılmak zorunda kalarak gelir seviyesindeki değişiklikler nedeniyle sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olanlara el atmak görevimizdir. Gün en yakınımızdakilerle dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Bu vesileyle Büyük Türkiye Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz"

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Sadakataşı Derneği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işini ya da bu süreçte çalışamadığı için gelirini kaybeden vatandaşlar ile evlerinden çıkamayan yaşlılar ve hastalara gıda ve hijyen ürünlerini içeren "Büyük Türkiye Dayanışma Kampanyası" başlattı.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine, ülke genelinde yürütülecek yardım faaliyetleri süresince 50 bin aileye gıda kumanyası, 50 bin aileye de belirledikleri marketlerden alışveriş yapabilecekleri 100 lira değerinde sosyal yardım kartı verileceğini söyledi.

Özdal, dağıtımların, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, valilikler ve kaymakamlıkların koordinasyonunda Vefa Sosyal Destek Grubu'nun tespit ettiği ailelere yapılacağını, binlerce aileye aynı zamanda hijyen kolisi verileceğini ifade etti.

Özdal, "Sağlık hizmetlerinin yanında ekonomik zararların da asgariye indirilmesi hususunda hükümetimizin verdiği çabaların yanında kimsesiz, yardıma muhtaç ve işlerinden ayrılmak zorunda kalarak gelir seviyesindeki değişiklikler nedeniyle sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olanlara el atmak görevimizdir. Gün en yakınımızdakilerle dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Bu vesileyle Büyük Türkiye Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz." dedi.

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin önemine vurgu yapan Özdal, süreci en hafif kayıplarla atlatmak için yetkililerin uyarılarının dikkate alınması gerektiğini, herkesin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Hayırseverlere ekonomik daralma yaşayan vatandaşlara destek olma çağrısında bulunan Özdal, kampanya kapsamında mağdur ailelere katkıda bulunmak isteyenlerin, "ACİL" yazıp 2989'a SMS göndererek 5 lira destekte bulunabileceğini kaydetti.

Özdal, hayırseverlerin derneğin internet sitesinden de online bağış yapabileceğini hatırlatırken, derneğin banka hesap numalarına internet sitesinden ulaşılabildiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23