Porto Riko Valisi duyurdu! ABD'nin saldıracağı yeni ülke için tarih verdi
ABD Başkanı Donald Trump, olumsuz hava koşulları nedeniyle kabinesiyle birlikte yapmayı planladığı Camp David ziyaretini erteledi. Trump, yarınki kabine toplantısının Beyaz Saray’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, yarın için planlanan Camp David programında değişikliğe gitti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, beklenen kötü hava koşulları nedeniyle kabinesiyle birlikte gerçekleştirmeyi planladığı gezinin ertelendiğini duyurdu.
Trump, kabine toplantısının ise iptal edilmediğini, sadece yer değişikliğine gidildiğini belirtti. Buna göre toplantı Camp David yerine Beyaz Saray’da yapılacak.
Gonzalez, yerel basına yaptığı açıklamada, ABD ordusunun gelecek Küba'ya yönelik saldırı planı olduğunu iddia etti.
Gonzalez, 3 Ocak'ta Venezuela'ya yapılan askeri müdahalede Porto Riko topraklarının kullanıldığını belirterek, "Önümüzdeki hafta Küba'ya karşı bir saldırı planlanıyor." iddiasını dile getirdi.
ABD'nin Çin, Rusya ve İran'a karşı yeni bir soğuk savaş yürüttüğünü ifade eden Gonzalez, "Daha birkaç gün öncesine kadar Venezuela ile bir savaşın içindeydik ve önümüzdeki hafta da Küba ile bir savaşımız olacak." diye konuştu.
Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, ABD'nin, eylemleriyle uluslararası barış ve güvenliği aşındırdığını, Küba'ya karşı olası bir askeri saldırının emrini verenlerin "savaş suçlusu" olarak tarihe geçeceğini söylemişti.
Parilla, "BM Şartı'nın amaç ve ilkelerini savunmak ve BM merkezli uluslararası sistemi güçlendirmek" başlığı altında toplanan BM Güvenlik Konseyinde konuşmuştu.