İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 1500 polisin katılımıyla Maltepe, Sultangazi, Kâğıthane, Okmeydanı ve Nurtepe’de bazı adreslere eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. 37 kişi gözaltına alındı, tüfek ve tabancalar ele geçirildi.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Özel Harekât, Çevik Kuvvet, Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin katılımıyla Maltepe’de Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri, Sultangazi’de Gazi Mahallesi ile Kâğıthane, Okmeydanı ve Nurtepe’de bazı adreslere dün sabah erken saatlerde eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Polis helikopterinin havadan destek verdiği ve bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda bazı evlerde arama yapılırken, çok kişi de gözaltına alındı. Maltepe ve Sultangazi’de gerçekleştirilen operasyonlarda, 37 kişinin gözaltına alındığı, aramalarda ruhsatsız 1 tüfek ile 6 tabancanın ele geçirildiği öğrenildi.
Gülsuyu mahallesinde gözaltına alınanlar arasında Gezi olayları sırasında polise sapanla taş atarken görüntülenen 53 yaşındaki Emine Cansever de yer alıyor.