İstanbul Aydın Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde açılan “Çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı” pankartına ilişkin açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Bu tür pankartlar insanımızı birbirine düşürmeye yönelik ucuz girişimlerdir. A
MUHAMMET ERDOĞAN/ANKARA
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde açılan “Çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı” pankartı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bu tür pankartların insanları birbirine düşürmeye yönelik ucuz girişimler olduğunu dile getiren Bayraktutar, “Ancak bu tür provokatif eylemlere umut bağlayanlar umduklarını asla bulamayacaktır” dedi.
“LAİK-DİNDAR ÇATIŞMASI AMAÇLIYORLAR”
Gezi Parkı’nda ağaçlar kesiliyor bahanesiyle çıkarılan olayların benzerinin daha önce de sık sık yaşandığını hatırlatan Bayraktutar, “Hep aynı kirli senaryolar ısıtılıp ısıtılıp ülke insanımızın önüne getirilmektedir. 12 Eylül’de, 28 Şubat sürecinde oluşturulmaya çalışılan puslu hava, oluşturulmak istenen kaos ortamı yine gündeme getirilmeye çalışılmaktadır. Bazen Türk-Kürt meselesi, bazen Alevi-Sünni meselesi gibi oynanan bu oyun bu defa laik-dindar çatışması gibi gösterilmeye çalışılıyor. İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerinin yapıldığı günlerde başörtülü bir anne ve kundaktaki bebeğine bir grup tarafından yapılan darp ve hakaret, ‘Çapulcular uyandı, İmamlar bayıldı’ türünden pankartlar insanımızı birbirine düşürmeye yönelik ucuz girişimlerdir. Ancak bu tür provokatif eylemlere umut bağlayanlar umduklarını asla bulamayacaktır” şeklinde konuştu.
“KARŞILARINDA HOŞGÖRÜ
TEMSİLCİSİ İMAMLAR VAR”
İmamların hiçbir ayrım gözetmeksiniz dini değerleri anlatmayı sürdüreceğini belirten Bayraktutar, şunları kaydetti: “Bu defa karşılarında itidal, sevgi ve hoşgörünün temsilcisi imamlarımız var. Bu kirli oyunun farkında olan gerek imamlarımız gerekse dini değerlere sahip insanımız asla bu senaryonun bir parçası olmayacaktır. İmamlarımız yine hiçbir ayırım gözetmeksizin güzel dinimizi anlatmaya, sevgi kardeşlik ortamına, çözüm sürecine katkı sunmaya devam edeceklerdir. Bu olaylar sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Çalışma azim ve çabamızı perçinlemiştir. Bu millet kadim değerlerine bağlı, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi-Sünnisiyle bir ve beraber yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir. Bu tür ucuz oyunlardan kimse medet ummasın” ifadelerini kullandı.
Bayraktutar, “Mesele, her geçen gün büyüyen gelişen, demokrasisi güçlenen Türkiye’nin ulusal ve uluslararası çıkarlarını zedelemek demokratik yollarla gelen iktidarı devirme meselesidir” diye konuştu.