• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nevruz ilk defa dua ile kutlanacak

Yeniakit Publisher
2013-03-16 21:13:00 - 2013-03-16 21:13:45
Nevruz ilk defa dua ile kutlanacak

Batman’da Nevruz, ‘’dua’’ ile kutlanacak. Valiliğin desteği ile 21 Mart’ta düzenlenecek Nevruz etkinliklerinde ilk defa ‘’Nevruz duası’’ okunacak.

BATMAN
Batman’da Nevruz etkinlikleri kapsamında 7 okulda düzenlenecek programda, ilk defa barış, kardeşlik ve bir arada yaşamak için ‘’Nevruz duası’’ okunacak.
Baharın müjdecisi olarak bilinen ve her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz bayramında, Batman’da bu yıl valiliğin desteği ile din kültürü öğretmenleri tarafından hazırlanan Nevruz duası okunması kararı alındı. Batman Petrol Lisesi Müdürü Şirin Ashi, yaptığı açıklamada, bu yılki Nevruz kutlamasında bir ilk yaşanacağını belirterek, kutlamalara duanın da eklendiğini söyledi. Son 3 yıl valilik izni ile düzenledikleri etkiliklerin, katılımın yüksek olması nedeniyle bu yıl 7 okulun katılımıyla gerçekleşeceğini ifade eden Ashi, etkinliklerde halat çekme, çuval, yumurta, balon uçurma gibi yarışmaların da yer alacağını dile getirdi.
Ashi, etkinliklere tüm Batmanlıların davetli olduğunu vurgulandı.
“NEVRUZ ATEŞİ
AVRUPA’DA DA YANACAK”
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), yeniden doğuşun ve baharın müjdecisi Nevruz dolayısıyla Londra’da, Türk dünyası sanatçılarının katılacağı kutlama programı düzenleyecek. Cambridge Üniversitesi de Nevruz Şenlikleri’ne ev sahipliği yapacak. TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, “Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Altay, Başkurdistan, Gagavuz Yeri (Moldova), Hakas, Saha-Yakut, Tataristan, Tıva, Kırım, Irak Kerkük Türkmenleri ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden 250’ye yakın sanatçı kutlamalara katılacak” dedi.
BALUKEN: NEVRUZ MİLAD OLSUN
Öte yandan, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bu Nevruz, halklarımızın kardeşliğinin ön plana çıkacağı, özgürlüğün, demokrasinin, kardeşliğin ve barışın bir daha çıkmamak üzere bu topraklarda hakim olacağı bir tarihin miladi olabilir. İleride bir tarih yazılacaksa, 2013 Nevruzunun bir başlangıç olarak anılabileceği bir bayram olmasını diliyoruz. Hem halk hem de güvenlik güçleri provokasyonlara karşı uyanık olmalı” diye konuştu.
TÜREL: SİLAHLAR ÇİÇEK AÇSIN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise, “Artık bahar aylarına geldiğimiz bugünlerde silahların çiçek açmasını beklemek herhalde herkesin en büyük arzusudur” dedi.
Türel, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Dobruca Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye, çok uzunca bir süre önce partimizin önderliğinde ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ projesini hayata geçirdi. Bu adım adım devam ediyor. Analar ağlamasın diye başlayan bu projemiz, artık yavaş yavaş ‘Çözüm Süreci’ diye nitelendirdiğimiz sona doğru yaklaşıyor. Bizler, Türkiye’de kan dökülmesini kimsenin istemediğini bilerek hareket ediyor ve bunu sonuca ulaştıracağımızı düşünüyoruz. Tabii kolay bir yol değildir. Türkiye 30 senedir maalesef terör belasıyla uğraşmaktadır. Ülkemizin kalkınmasını artırmak, kan akmasının önlenmesini sağlamak hepimizin en büyük arzudur. Ülke ekonomisi üzerinde terörün yaratmış olduğu hususları hepimiz biliyoruz. Artık bahar aylarına geldiğimiz bugünlerde silahların çiçek açmasını beklemek herhalde herkesin en büyük arzusudur” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23