• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Netflix sapkınlığına tepki çığ gibi

Yeniakit Publisher
2020-04-14 09:29:00 -
Netflix sapkınlığına tepki çığ gibi

Uyuşturucu ve LGBT zehrini aşılama çalışan Netflix’in Ramazan’da başlayacak sapkın dizisi “Aşk 101”e tepkiler sürüyor. Milli Yönetmen Mesut Uçakan ve sanatçı Ahmet Yenilmez, “Netflix’le birlikte yerli sapkınlara da tepkili olalım” dediler.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

Gençlere uyuşturucu ve LGBT sapkınlığını aşılama misyonunu üstlenen ABD merkezli dijital yayın platformu Netflix’in, toplumsal değerleri aşındırmak üzere kurguladığı son yapımı, “Aşk 101”e tepkiler gelmeye devam ediyor.

Netflix’in yayınlarının değerlerimize ters olduğunu belirten Yönetmen Mesut Uçakan, şunları söyledi:

Uçakan: Asıl virüs ekranda

“Netflix bunu öteden beri yapıyor. Sabıkası artık malum. Özellikle kendi yapımcılığını yaptığı dizilerde çarpık ilişkilerin yaşam biçimlerini bize rol model olarak dayatıyor. Bu bize acı veriyor. Ne yapabiliriz? STK ve medya yoluyla topluca karşı koyuş koyalım. Vatandaş da medya da çoğunlukla farklı yerlerde artık. Ben kendi adıma ancak bu tür dizileri seyretmemeyi önerebiliyorum. Bir de Müslüman bir sinemacı olarak onlar ne kadar bu konulara abanıyorsa bizde de inancına ve değerlerine abanan filmler, diziler yapılmasını temenni etmekten başka alternatifim yok. Netflix nihayetinde bir dağıtım platformu olmaktan ibaret. Sorun bizde, sorun seyircimizde. Sorun iş adamımızda, siyasetçimiz de, sanatçımızda, kültür adaklarımızda. Gözle görülmez bir virüsle bütün dünya can derdine düşerken bu tür platformlarla yayılan virüsler çok kimsenin umurunda değil. ‘Osman’ isminin eşcinsel ve işkencesi olarak gösterilmesi çok kimsenin canını acıtmıyor! Bunun çözümü ne? Keşke, Netflix’i bir işaretimle durdurabilsem ama, imanî yönden fert fert bilinçlenmekten, demokratik tepkiler koymaktan, hukuki şikayetlerde bulunmaktan, inadına inancımızı haykıran filmler yapmaktan, Netflix gibi platformlar kurmaktan başka çaremiz yok. Umarız devlet de bu çözümden kendi payına düşeni alır.”

Yenilmez: İçimize bakalım

Sanatçısı Ahmet Yenilmez de, şu değerlendirmede bulundu: “Herkes işini yapıyor. Hani Akif demiş ya, ‘İşleri var dinimiz gibi, dinleri var işimiz gibi’ diye. Adamlar ne yapacaklarını önceden planlıyorlar ve vakti zamanı geldiğinde de uygulamaya koyuyorlar. Ramazanın birinci günü sahabelerden birinin hayatını veya ecdadımızın hayatını dizi yapmasını mı bekliyorduk? ‘Osman’ karakterini Osman Gazi, Genç Osman, Hz. Osman gibi kahraman olarak mı gösterecekti? Bu zamana kadar ne yaptılar da bugün mü acayibimize gitti? Hadi Netflix yabancı bir şirket ama kendi içimizde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinde yayın yapan televizyon kanalları onlardan farklı bir şey mi yapıyor? Bu bir vizyon meselesidir. Asıl savaşın nerede yapıldığının görülmesidir. Yediğimiz içtiğimizden tutun, mensubiyet ve aidiyetimizden tutun hepsinin bir adı vardır; Kültür. Eğer siz her şeyinizi kültür süzgecinden geçirmiyorsanız, bu tür gedikler vereceksiniz ve bağışıklık sisteminiz gittikçe zayıflayacak. Koronavirüsün aşısı bulunup, yenilir de asıl buradaki virüsler birliğimizi yok edecek. Dikkatli olmak lazım.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Imam

Bilader asıl evlerde tv yasaklansın birde bunlar internetten yayın yapıyor interneti kapattığın zaman tamam

ADO

EVET BUNLARIN HEPSİ LAĞIM ÇUKURU KURUTULMAYA VE YOK EDİLMELİLER BUNLAR SADECE BAKANLAR KURULUYLA HALLEDİLEBİLİR AMA CESARET YOK GALİBA.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23