• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Misyonerlik yapan Hristiyan din kültürü öğretmenine büyük tepki! Milli Eğitim Bakanı Selçuk harekete geçti

Yeniakit Publisher
2019-11-07 01:20:00 -
Misyonerlik yapan Hristiyan din kültürü öğretmenine büyük tepki! Milli Eğitim Bakanı Selçuk harekete geçti

Eğitim sistemindeki problemlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Değişen sınav sistemi, öğretmen atamaları derken şimdi de Hıristiyan din kültürü öğretmeni çıktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un skandalın ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatılması için talimat verdiği öne sürüldü.

Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren ve sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüten Esma B. K. isimli öğretmen tepkilere yol açtı.

Değişen sınav sistemi, öğretmen atamaları derken şimdi de Hıristiyan Din Kültürü öğretmeni çıktı. Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren ve sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüten Esma B.K. isimli öğretmen tepkilere yol açtı.

Hristiyan öğretmen misyonerlik yapıyor

Öğretmen atamaları, değişen sınav sistemlerinin ardından bu kez ders verdiği branşa uygun olmayan öğretmenler su yüzüne çıktı. Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, gençlerin dinini öğrenmesi için müfredatta bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Hristiyan olan Esma B.K. öğretmenlik yapıyor. Sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüten Hıristiyan öğretmenle alakalı henüz ciddi bir adım atılmadı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ulaştığımız bazı yetkililer ise Hıristiyan öğretmenle alakalı gerekli adımların atılacağının bilgisini verdi.

MEB'in harekete geçtiği iddia edildi

Hristiyan din kültürü öğretmenin misyonerlik yaptığının ortaya çıkması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öğretmen Esma B. K.'nın kadrolu din kültürü öğretmeni olduğunu öğrenilirken, Milli Eğitim Bakanı Bakan Ziya Selçuk’un talimatıyla açığa alınarak hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Ayrıca öğretmen Esma B. K.’nın sosyal medya hesaplarını da kapattığı da öğrenildi.

Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu olan Esma B.K.,'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alındığı ancak daha sonra göreve iade edildiği belirtildi.

“Öğretmen atama sisteminde yanlışlıklar var”

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Türkiye’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde İslam dışında her şey olduğunu belirterek, “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey. Türkiye’de din dersi denince akla İslam gelir, bunun için de bu dersin öğretmeninin Hıristiyan olması gibi bir durum nasıl mümkün olabilir? Öğretmen atama sisteminde yanlışlıklar var. Öğretmenlik diploması alan her insan öğretmen olabiliyor. Öğretmenlik toplumu şekillendiren ve topluma yön veren bir meslek olduğu için burada seçici olmak çok önemli” ifadeleri kullandı.

“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine özellikle önem verilmeli"

Öğretmenliğin para kazanma mesleği haline geldiğini söyleyen Hamdi Sürücü, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine özellikle önem verilmeli. Bu dersi verecek olan öğretmenlerin de özellikle seçilmesi gerek. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı, yasalardan dolayı öğretmen seçimlerini yapmıyor. Hıristiyan bir din öğretmeninin Müslümanlara dinini öğretmesi bir faciadır. Bu hatanın en kısa sürede düzeltilmesi gerek. Burada TBMM’den yeni bir öğretmen atama yasası çıkması gerek ve MEB’in de bu konuyu sıkı bir şekilde takip etmesi gerek” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akil

Bir bu eksik ti misyoner öğretmen dinimiz İslam hiristiyan din öğretmeni ne diyeyim Allah akıl fikir versin tam CHP zihniyeti olur

yüksel

eee, o kadar kilise boşuna mi restore edildi sanıyorsunuz..??? :)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23