• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama / Kuymak tarifi

Yeniakit Publisher
2020-02-08 11:02:00 -
Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama / Kuymak tarifi

Mıhlama nasıl yapılır? Karadeniz yöresine ait en leziz yemeklerden biridir mıhlama. Kimi zaman kahvaltılara kimi zaman akşam yemeklerine eşlik eden mıhlamanın tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Birçok kişi "Mıhlama nasıl yapılır?" , "Mıhlama peyniri nedir?" , "Mıhlama tam ölçülü tarifi" konularında araştırma yapıyor. İşte, mıhlama / kuymak tarifi…

Mıhlama nasıl yapılır? Karadeniz yöresine ait en leziz yemeklerden biridir mıhlama. Kimi zaman kahvaltılara kimi zaman akşam yemeklerine eşlik eden mıhlamanın tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Birçok kişi "Mıhlama nasıl yapılır?" , "Mıhlama peyniri nedir?" , "Mıhlama tam ölçülü tarifi" konularında araştırma yapıyor. İşte, mıhlama / kuymak tarifi…

Mıhlama / Kuymak tarifi

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 kase kuymak peyniri / imansız peynir
  • Tuz

Mıhlama nasıl yapılır?

Öncelikle bir tavanın içerisine tereyağını alın ve kızdırın. 

Yağın içerisine mısır unu ve tuzu ekleyip kavurun.

Mısır ununun rengi dönünce tavaya suyu ilave edin. 

Kuymağın topaklanmaması için sürekli olarak karıştırmanız önemli. 

Kısık ateşte 6-7 dakika kuymağı pişirin. 

Suyunu çekmeye başlayınca tavaya peyniri ekleyin ve karıştırın. 

Peynir eridiğinde kuymağınız hazırdır demektir. 

Kuymağı sıcak olarak servis etmeniz önemli. 

Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23