• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korona virüs pazarı da vurdu

Yeniakit Publisher
2020-03-26 12:39:29 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Korona virüs pazarı da vurdu

Korona virüs salgını nedeniyle birçok sektör olumsuz yönde etkilenirken, Eskişehir’deki meyve ve sebze pazarlarının sakinliği de esnafı çaresiz bıraktı.

Korona virüs salgını nedeniyle birçok sektör olumsuz yönde etkilenirken, Eskişehir’deki meyve ve sebze pazarlarının sakinliği de esnafı çaresiz bıraktı.

Korona virüs sebebiyle Eskişehir’de birçok cadde ve sokak sessizliğe bürünürken, kentin bazı noktalarına kurulan semt pazarları da boş kaldı. Virüsten korunmak isteyen vatandaşların evlerine kapanması sonucunda semt pazarlarının sakin olduğu gözlendi. Pazara getirilen ürünler ise üreticilerin elinde kaldı.

"Virüs nedeniyle pazarlar bomboş durumda"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, pazarların boş olduğunu söyledi. Buluşan, "Herkes gibi duyarlı üreticilerimiz de sağlık kurallarına uyuyor. Şu anda virüs nedeniyle pazarlar bomboş durumda. Böyle bir ortamda tezgâhını açanlar müşteri bulamıyor. Pazarcımız, üreticimiz akşam olunca ürünlerini toplayıp, ertesi gün kurulan pazara ümitlerini saklıyor. Salgın ile mücadele sürecinde oluşan ekonomik sıkıntılar üreticimizi, pazarımızı da etkiledi. Her geçen gün ürünlerimiz israf oluyor. Tarladaki yetişkin sebze ve meyveleri depolamak da zor oluyor. Şu an sebze ve meyvelerimizi değerlendirmeliyiz. Ürünler korunmalı ve israf önlenmeli" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23