• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konya merkezli "change araç" operasyonunda 32 gözaltı

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Konya merkezli "change araç" operasyonunda 32 gözaltı

Asayiş Daire Başkanlığı ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı ile Teknik Takip ve İzleme Büro amirliklerince yürütülen operasyon kapsamında, Konya'da 21, il dışında 16 olmak üzere 37 araçta yapılan incelemelerde bunların "change" olduğu belirlendi.

Konya merkezli 12 ilde düzenlenen "change araç" operasyonunda 37 araca el konuldu, 32 şüpheli gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen "Oto Kapan" operasyonu kapsamında, deprem, trafik kazası ve yangın sonucu ağır hasar alarak tamiri mümkün olmayan araçlara ait şasi ve motor bilgilerinin, çalıntı, aranan, yakalamalı, hacizli ve gümrük kaçağı araçlara aktarılmak suretiyle "change" işlemi yapıldığı, bu şekilde oluşturulan araçların üçüncü şahıslara satılarak haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Asayiş Daire Başkanlığı ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı ile Teknik Takip ve İzleme Büro amirliklerince yürütülen operasyon kapsamında, Konya'da 21, il dışında 16 olmak üzere 37 araçta yapılan incelemelerde bunların "change" olduğu belirlendi.

Operasyon kapsamında Konya'da 21, İstanbul'da 3, Diyarbakır, Kayseri ve Antalya'da 2'şer, Ankara, Sakarya, Amasya, Hatay, Malatya, Şırnak ve Samsun'da 1'er olmak üzere toplam 37 araca el konuldu.

Ele geçirilen araçların piyasa değerinin yaklaşık 75 milyon lira olduğu, şüpheliler arasında yaklaşık 25 milyon lira tutarında suçtan kaynaklandığı değerlendirilen para transferleri yapıldığı tespit edildi.

50 ekip ve 150 personelin katılımıyla düzenlenen operasyonda, 32 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilere ait 15 ikamet ve 7 iş yerinde arama yapıldı.

Aramalarda, çok sayıda araç satış sözleşmesi, vekaletname, tescil kaydı bulunmayan plaka ve araç ruhsatı ile 1 av tüfeği ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bunlar gibi esnaf görünümlü hırsızkara

Gereken cezayı verin artık. Agırcezalar gelmeli. Fahişçi faizci fırsatcı ülke ekonomisini allak bullak edip, iyi niyetli insanları kandıran bu dünyalıklara dünyada da agır hapis cezaları gelmeli. Allahdankorkmayanın, korkusu ne ise agır hapis ve para cezaları ile düzene koyamazsanız, her dolandırılan her haksız kazanca milletin fazla ödemesi vebali yönetiçilere mahşerde hesap soracak rabbime karşı koltuk görev yetki ve yeni agır cezaları cıkartın artık. Bu siyonistlerin bu ülkede kanun boşlugundan Allahdan korkmayanları bulup ülkeyi husursuz etmesini ENGELLEYİN. ne diyor necip fazıl hz. YARINIMDAN NASIL OLRUM EMİN. BİR GENCİN TABUDU GECTİ DEMĞN. kanun koruyucu yönetiçiler artık yarın yok bitirin bu ekonomideki fahiş haksız kazançları Yetti artık kimseye güvenme diyerek cocuk yetiştirip ezanı sancagı tehlikeye atan tıplym oluyoruz. Allahaşkına
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23