• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kimse Yok Mu gönülleri ısıtıyor

Yeniakit Publisher
2013-03-10 19:49:00 - 2013-03-10 19:49:56
Kimse Yok Mu gönülleri ısıtıyor

Kimse Yok Mu gönüllüleri bir dünya iyilik için Arnavutluk yollarındaydı. Orta Arnavutluk’ta Osmanlı ile ilk tanışan yerleşim birimlerinden Petrella ve Kavaja; ağır kış şartları ve yoksullukla mücadele ederken Türkiye’den ulaştırılan sevgi paketleriyle ısı

İSTİHBARAT SERVİSİ
Kimse Yok Mu gönüllüleri bir dünya iyilik için geçtiğimiz hafta Arnavutluk’taydı. Orta Arnavutluk’ta Osmanlı ile ilk tanışan yerleşim birimlerinden olan Petrella ve Kavaja kentlerinde dağıtılan yardımlar, bölge halkının içini ısıttı. Ağır kış şartları ve yoksullukla mücadele eden ve bir aya yetecek kadar erzakları kalan Petrella ve Kavaja halkının Türkiye’den ulaştırılan sevgi paketleriyle yüzleri güldü.
45 sene Arnavutluk’un üzerine bir kâbus gibi çöken Enver Hoca, dinî hayatı yasaklamakla kalmamış, dinî her türden ifade ve görünürlüğü de toplumsal hayattan silmek istemişti.
TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
Arnavutluk’ta kurulu Compassion (Şefkat) Derneği ile birlikte yardım faaliyetlerini yürüten Kimse Yok Mu’nun yaptığı çalışmalar, Arnavut yetkililerce takdirle karşılanıyor. Malsimale Vali Yardımcısı Sytki Wdrecaj, Arnavutluk’un 50 yıllık sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek Türkiye’den gelen yardımlara teşekkür etti. Yardım faaliyetine bizzat katılan Vali Yardımcısı Wdrecaj, “İki Hıristiyan Arnavut kadını bana gelip Kimse Yok Mu gönüllülerine kendileri adına teşekkür etmemi istedi. Türkiye’den gelen yardımlar hüsn-ü kabul görüyor. Çünkü bu yardımlar sadece Müslümanlara yapılmıyor. Bu yardımlardan bütün ihtiyaç sahipleri yararlanıyor. Yaptığınız yardımlara çok teşekkür ederiz. Ancak yardımların çerçevesi bununla sınırlı kalmamalı. Türk Devleti demokrasiye geçtiğimizden itibaren hep yanımızda durdu. Bu işbirliği diğer alanlarla da artarak devam etmeli” diyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23