Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik barbarca saldırılarında 7’si hastane bahçesinde, 15’i yardım beklerken olmak üzere 32 Filistinli öldürüldü, onlarca kişi yaralandı.
Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığına göre, katil İsrail ordusuna ait insansız hava aracı (İHA), Gazze kentinin batısındaki El-Ehli Baptist Hastanesi’nin bahçesinde sivilleri hedef aldı. Saldırıda 7 Filistinli hayatını kaybederken, bazıları ağır olmak üzere çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
Siyonist güçler ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeybatısındaki Zikim bölgesinde insani yardım için bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtı. Burada 2 kişi yaşamını yitirdi.
Gazze Şeridi'nin orta kesimini hedef alan saldırılar
Gazze’nin orta kesiminde bulunan Bureyc Mülteci Kampı’nda toplanan sivillere yönelik saldırıda 3 Filistinli yaşamını yitirdi. Netzarim Koridoru çevresinde işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü.
Deyr Belah’ın batısındaki Bassa bölgesinde sivillerin toplandığı alan Siyonistlerin İHA saldırısıyla hedef alındı ve 1 Filistinli yaşamını yitirdi. Nusayrat Mülteci Kampı’nda ise bir evin bombalanması sonucu 1 kişi daha hayatını kaybetti.
Gazze Şeridi'nin güneyini hedef alan saldırılar
Gazze’nin güneyinde, Refah’ın batısında zorla yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı çadır bölgesi bombalandı. Burada en az 4 kişi öldürüldü, çok sayıda yaralı olduğu açıklandı.
Refah kent merkezinde yardım bekleyenlere ateş açan katil İsrail askerleri ise 13 Filistinliyi daha öldürdü.