• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldürüldü?

Yeniakit Publisher
2020-11-13 11:50:00 - 2020-11-15 21:59:44
Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldürüldü?

Ömrünü Devletine adayan, devleti için ölümü göze alan MİT Orta Asya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu, 12 Kasım 2011’de hain FETÖ'cüler tarafından kalp krizi süsü verilerek öldürüldü. FETÖ’nün CIA bağlantısını kuran eski MİT’çi Enver Altaylı, FETÖ elebaşısı Gülen’e yazdığı mektupta Kaşif Kozinoğlu için “MİT Müsteşarı olmaya çalışıyor. Böyle bir şey olursa Allah Fethullah Hoca Efendi’yi, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur” dediği ortaya çıkmıştı. Peki Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldürüldü?

MİT Ortaasya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu, Oda TV soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra cezaevinde hayatını kaybetti. Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevi’ndeki şüpheli ölümüyle ilgili sır perdesi hala aralanamadı. Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldürüldü?

Kaşif Kozinoğlu kimdir? 

MİT Orta Asya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu, 1976 yılında Harp Okulu’ndan mezun oldu ve 1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yaptı. 1995 yılında kendi isteğiyle Özel Kuvvetler’den emekli olup MİT’e geçti. 2010 yılında Hakan Fidan tarafından son görevi olan MİT Orta Asya Başmüşavirliğine getirildi. Orta Asya’dan Çin’e kadar geniş bir bölge sorumluluk alanındaydı. 35 yıllık devlet görevinin yarısını Özel Kuvvetler’de yarısını da MİT’te geçirdi. 9 Mart 2011’de Afganistan’dan Türkiye’ye döndü ve Savcı Zekeriya Öz’e ifade verdi. 10 Mart’ta tutuklanarak önce Metris’e ardından Silivri’ye gönderildi. Kaşif Kozinoğlu, 12 Kasım 2011’de hayatını kaybetti.

FETÖ’nün CIA bağlantısını kuran eski MİT’çi Enver Altaylı’nın Gülen’e gönderdiği raporlar ele geçirildi. Kasım 2011’de Silivri Cezaevi’nde şüpheli biçimde ölen Kaşif Kozinoğlu’nu hedef gösteren Altaylı, “MİT Müsteşarı olmaya çalışıyor. Böyle bir şey olursa Allah Fethullah Hoca Efendi’yi, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur” diyor.

FETÖ’nün adamı Enver Altaylı, mektubunda, FETÖ’nün yurt dışı bağlantılarıyla ilgili çok önemli bilgilere sahip olduğu belirtilen Kozinoğlu’nun, Özbekistan’da örgüt okullarının kapatılmasını sağladığı belirtiliyor. Altaylı, Gülen’e yazdığı mektupta, şu ifadeleri kullanıyor: “Özbekistan’da Şenkal Atasagun’un Özbekistan görevlisi olarak çalışan Kaşif Kozinoğlu, terfi ettirilmiş ve merkezi Taşkent’te bulunan, Orta Asya İstihbaratını koordine etmekle görevli büronun başına getirilmiştir. Okulların kapatılma sürecinde en büyük ihanet payı adı geçen bu şahsa aittir” diyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçekler

Kaşif Kozinoğlu ülkesini seven ülkesi için çalışan ve fetö gerçeğini fetö ihanetini fetönün CIA ,mossad bağlantılarını bilen ve bu konuda çalışmaları olan bir kimseydi. Hain fetöcüler dikkat ederseniz ülkesi için çalışan değerleri bu hain fetöcülsr öldürdü. Bunlar Kaşif kozinoğlu,ASELSAN mühendisleri, Muhsin Yazıcıoğlu,Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink,ve daha nice bu ülkeye ihanet etmeyecek değerleri öldürdü.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23