• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japonya Başbakanı Abe ve ABD Başkanı Trump telefonda görüştü

Yeniakit Publisher
2020-03-14 09:35:26 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Japonya Başbakanı Abe ve ABD Başkanı Trump telefonda görüştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın olimpiyatlarla ilgili ’erteleme’ çıkışının ardından, Japonya Başbakanı Abe’nin ABD lideriyle telefonda görüştüğü açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın olimpiyatlarla ilgili ’erteleme’ çıkışının ardından, Japonya Başbakanı Abe’nin ABD lideriyle telefonda görüştüğü açıklandı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Korona virüsü nedeniyle iptal edilip edilmeyeceği merak konusu olan 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları gündemdeki yerini koruyor. Dün, ABD Başkanı Donald Trump’ın Korona riskine işaret ederek etkinlikleri ’erteleme’ imasında bulunmasının ardından, Japonya Başbakanı Abe ile ABD Başkanı Trump’ın telefonda görüştüğü açıklandı. Abe’nin ABD liderine, ülkesinin olimpiyatları planlandığı şekilde gerçekleştirmek için elinden geleni yaptığını söylediği belirtilirken, Trump’ın ise Japonya’nın şeffaf çabalarını taktir ettiğini ifade ettiği öğrenildi. Hükumet kaynakları, Trump’ın görüşmede olası bir erteleme seçeneğini anmadığını kaydetti.

DSÖ tavsiyesine uyarız

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ise olimpiyatların planlandığı gibi 24 Temmuz’da başlaması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti. Ancak dün yapılan bir röportajda Bach, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) bir iptal tavsiyesinde bulunması halinde WHO’nun tavsiyesine uyacaklarını ifade etti.

Sürpriz bir çıkış yapmıştı

Daha önce olimpiyatları izlemek için Japonya’ya gidebileceğini açıklayan Trump, son olarak ’erteleme’ seçeneğini gündeme getirmiş, olimpiyatların salgına rağmen seyircisiz olarak gerçekleştirilmesinin ihtimaller dahilinde olabileceğini işaret etmişti. Trump, "İptal eder ve bir yıl sonra yaparlarsa, bunun olimpiyatları seyircisiz olarak gerçekleştirmekten daha iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuşmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23