• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"İşsizlik, üretim ile önlenebilir"

Yeniakit Publisher
2017-01-19 01:43:00 - 2017-01-19 01:44:10
"İşsizlik, üretim ile önlenebilir"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara 22. Olağan Genel Kurul Gala Yemeği’ne katıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Ankara 22. Olağan Genel Kurul Gala Yemeği düzenledi. Yemeğe Saadet Partisi Genele Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve çok sayıda milletvekili ile işadamı katıldı. Karamollaoğlu, ülkeyi ayağa kaldıracak, zirveye çıkaracak, başka ülkelerin önüne geçirecek unsurun, müteşebbis insan gücü olduğunu vurgulayarak, MÜSİAD’ın da bu insanlardan meydana gelen bir topluluk olduğunu söyledi.
 

ÖNCELİK ÜRETİME DÖNÜK YATIRIMLARA VERİLMELİ
 

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ülkede kronikleşen bir işsizlik sorunu olduğunu ve bunun endişe verici boyutlara geldiğini söyledi. Türkiye’de dış ticaret açığı ve cari açığın büyüdüğünü belirten Karamollaoğlu, “Türkiye’de çok büyük, ciddi yatırımlar yapılıyor ancak ödemeler dengesi ve işsizlik problemi olan ülkelerde önceliğin mutlaka üretime dönük yatırımlara verilmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi.
 

EKONOMİMİZ OBEZİTE HASTALIĞINA YAKALANDI
 

Büyüme ile kalkınmayı farklı gördüğüne işaret ederek, “Kalkınmak güçlenmek demek, büyümek ise ille de güçlenmek manasına gelmez. Obezite denilen bir hastalık var, insanlar yiyerek şişmanlıyor ama güçlenmiyor, hatta kendisini bile taşıyamıyor. Ekonomimiz büyüdü ama obezite hastalığına tutulmuş bir insan gibi büyüdü, güçlenmedi.” diye konuşan Karamollaoğlu, ülkeyi ayağa kaldıracak, zirveye çıkaracak, başka ülkelerin önüne geçirecek unsurun, müteşebbis insan gücü olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, MÜSİAD’ın da bu insanlardan meydan gelen bir topluluk olduğunu söyledi.
 

ANKARA, ÖNEMLİ BİR EKONOMİK MERKEZ
 

Konuşmasında Ankara’nın başkent olmasının yanında çok önemli bir ekonomik merkez olduğunu belirten eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, anayasa görüşmeleri oylamalarına da değinerek, “Bunlar işin ilk safhası, esas kararı verecek olan iradenin asli sahibi yani milletimiz. İnşallah anayasa değişikliği teklifi Meclis’imizden olumlu bir şekilde geçtikten sonra milletimizin takdirine arz edilecek. Millet ne karar verirse versin başımızın, gözümüzün üzerinde. İnşallah milletimiz, önümüzdeki süreçte çok da uzak olmayan bir gelecekte, sandık başına gidip kararını ortaya koyacak. Biz şimdi diyoruz ki, söz de karar da milletindir” diye konuştu. 
 

11 BİN ÜYEYE ULAŞTIK
 

MÜSİAD’ın yeni genel merkez kompleksinin temelini attıklarına değinen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise yeni yapının detayları hakkında bilgi verdi. Olpak, “Yurt içinde ve dışında her yıl onlarca şube açılışı yaptıklarına dikkati çekerek, “Bu açılışlar sonrasında 2012 itibarıyla yurt içinde 34 noktadaydık, bugün 86 noktada faaliyet göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yurt dışında 68 ülkede 181 noktadayız. 2012 itibarıyla 4 bin 800 üyeyle genel başkanlığını devraldığım MÜSİAD ailemiz, bugün 11 bin üyeye ulaştı” ifadesini kullandı.
 
Kaynak: Milli Gazete
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23