• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran bloke edilen parasının bir kısmının serbest bırakılmasından ümitli

Yeniakit Publisher
2020-03-25 18:02:18 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İran bloke edilen parasının bir kısmının serbest bırakılmasından ümitli

TAHRAN (AA) - İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin baskısıyla bazı ülkelerde bloke edilen İran'a ait paranın bir bölümünün serbest bırakılabileceğini söyledi.

Himmeti, İran medyasına yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ve Merkez Bankasının çabaları sonucunda kendilerine ulaşan bilgilere göre ABD'nin baskısıyla bloke edilen paralarının bir bölümünün serbest bırakılabileceğini dile getirdi.

Blokenin kaldırılmasından ümitli olduklarını belirten Himmeti, gelmesi muhtemel kaynağı temel gıda ürünleri, ilaç, tıbbi teçhizat ve halkın temel ihtiyaçları için kullanacaklarını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de bugün Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Şu anda yeni tip koronavirüsle mücadele sırasında tüm yaptırımların kaldırılması konusu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gündeminde. Ayrıca İran'ın ülke dışında bloke edilmiş nakdi varlıklarının da serbest bırakılmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23