• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnfak kahramanı Hz. Zeyneb

Yeniakit Publisher
2013-03-04 17:05:00 - 2013-03-04 17:48:05
İnfak kahramanı Hz. Zeyneb

Asr-ı Saadet’in infak kahramanı olarak isim yapan Hz. Zeyneb b. Cahş, Karabük’te anlatıldı. Büyük ilgi duyulan programda konuşan Muhammed Emin Yıldırım Hoca, Peygamber Efendimiz’in eşlerinden olan Hz. Zeyneb’in tam bir infak kahramanı olduğunu söyledi. Yı

İSTİHBARAT SERVİSİ
82 İl 82 Sahabî projesinin 41. programı Karabük’te yapıldı. Safranbolu Belediyesi Kültür Eğitim Merkezi’nin organize ettiği programa katılım oldukça yüksek oldu. Çevre il ve ilçelerden de gelen misafirler programın yapılacağı Safranbolu Öğretmen Evi Konferans Salonu’nu erken saatlerden itibaren doldurdular.
AKSOY: HZ. ZEYNEB ANNEMİZİ MİSAFİR ETMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ
Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Nejdet Aksoy, böyle güzel bir projeye ev sahipliği yapmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu söyledi. Aksoy, “Özellikle Hz. Zeynep bint Cahş gibi annelerimizden birini misafir etmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.
YILDIRIM: ELLERİNİN EMEĞİ İLE         GEÇİNENLERE HZ. ZEYNEP ÖRNEĞİ
Daha sonra kürsüye Muhammed Emin Yıldırım Hoca davet edildi. Yıldırım, projenin tam yarısına 41. programa kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını taşıdığını söyleyerek sözlerine başladı. Neden Karabük’te, Hz. Zeynep’in anlattıklarını anlatan Yıldırım, “Başkalarının emeği ile değil, elinin emeği ve alnının teri ile geçinmeye çalışan insanların çok olduğu bu topraklarda, göz nuru, alın teri dökerek elde ettiği kazancı Allah yolunda infak ederek, bu alanda bize çok şey öğreten bir annemiz olan Zeynep validemiz anlatılacaktır” dedi.
ANNELERİMİZ             MEDRESELERİMİZDİR
Hz. Peygamber’in hanımlarının kıyamete kadar gelecek olan bütün Müslümanlara anne olmalarının ne anlama geldiğine dikkat çeken Yıldırım, Ahzab Sûresi, 6. ayette bu hakikatin beyan edildiğini ve bunun çok önemli bir anlamı olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bizler, onları kendi öz annelerimizden daha aziz bilir ve daha çok severiz. Bu sevginin yanında, bir de annelerimizi kendilerimize birer muallim olarak belirler, ‘annelerimiz medreselerimizdir’ der, onların hayatlarının üzerinden çok şeyler öğreniriz. Çünkü Hz. Peygamber’in hanesine girme şerefini elde etmiş her bir annemiz, bir köprü gibi nice şeyleri bizlere taşımış ve öğretmişlerdir” diye konuştu.
ŞEREFLERİ YÜCE, İMTİHANLARI AĞIR
Daha sonra konuşmasına Hz. Zeyneb’in hayatını doğumdan itibaren anlatarak devam eden Yıldırım, onun 13 yıl boyunca Mekke’de iman adına nasıl bir duruş sergilediğini de dinleyenlerle paylaştı. “Asrı Saadet’te yaşama şerefine nail olan o bahtiyar insanların şerefleri ne kadar yüce ise, imtihanları da o kadar ağırdır” diyen Yıldırım, sahabilerin ağır imtihanlarına dair örnekler verdi. Özellikle Hz. Zeyneb ile Hz. Zeyd arasındaki evliliğe değinen Yıldırım, bu hadisenin sosyal, kültürel ve dini manada nasıl anlaşılması gerektiğini çok önemli mesajlarla anlattı.
KUR’AN’DA ADI GEÇEN TEK SAHABÎ: ZEYD B. HÂRİSE
Hz. Zeynep ile Hz. Zeyd arasında olan evlilik ve arkasından gelen boşanma üzerine inen Ahzab Sûresi 36. ayetin önemli noktalara temas ettiğini söyleyen Yıldırım, Kur’an’ın adını bir ayet olarak andığı tek sahabînin Zeyd b. Hârise olduğunu belirtti. İnen ayetlerin Peygamberimiz’e ne kadar ağır geldiğini belirten Yıldırım, cahiliye adetlerinin iptal edilmesinin zorluğunu ve bu konuda toplumda oluşan sıkıntılara dikkat çekti. Hz. Aişe annemizin, Hz. Zeyneb için: Hepimizin nikâhı yerde kıyıldı, Zeyneb’in nikâhı gökte kıyıldı” dediğini söyleyen Yıldırım, o farklı düğünü ve sonrasındaki evlilik hayatını örneklerle anlattı.
ALINMASI GEREKEN             EN ÖNEMLİ MESAJ: İNFAK
Hz. Zeyneb annemizin nasıl bir infak kahramanı olduğunu da anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: “Bu çağın insanlarına infak noktasında annemiz çok şey öğretir. Onun âleme verdiği en önemli mesaj ise, kazandıklarını başkaları ile paylaşmak, vermenin mutluluğunu yüreğinde hissetmek ve nifaka karşı fiili önlem almaktır. Sağ elinin verdiklerine, sol elini şahit tutma ki, hayırlarına riya karıştırmadan amel defterini bereketlendirebilesin.”
Siyer Araştırmaları Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre projenin 42. Programı, 8 Mart 2013 Cuma günü Kıbrıs, Lefkoşe’de; “Hala Sultan: Ümmü Haram” başlığında gerçekleşecek.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23