• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İkiyüzlü TGC

Yeniakit Publisher
2016-09-21 10:59:00 - 2016-09-21 11:21:02
İkiyüzlü TGC

Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bıçaklanarak öldürülen Nuh Köklü’yü bile “Öldürülen Gazeteciler” listesine ekleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin; Mavi Marmara gemisinde mesleğini icra ederken şehit edilen gazeteci Cevdet Kılıçlar ile FETÖ’nün darbe girişiminde görevi başında şehit düşen gazeteci Mustafa Cambaz'ı listesine almadığı ortaya çıktı.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL - Gazetemiz Akit; her fırsatta Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını savunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin(TGC) gerçek yüzünü gözler önüne sermeye devam ediyor. Türkiye'de basın kuruluşlarının haklarını savunmak için var olduğunu iddia eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın kuruluşları ve gazeteciler arasında ‘ayrımcılık’ yaptığı bir kez daha ortaya çıktı.  Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen Nuh Köklü’yü bile “Öldürülen Gazeteciler” listesine ekleyen TGC’nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde görevi başında şehit düşen gazeteci Mustafa Cambaz'ı listesine almadığı belirlendi.

GÖREVİ BAŞINDAKİ ŞEHİT DÜŞEN GAZETECİLERİ GÖRMÜYORLAR

Terör örgütü PKK’nın bülteni Özgür Gündem ve Cumhuriyet gibi yayın kuruluşlarında çalışırken hayatını kaybeden gazetecileri “Öldürülen Gazeteciler” listesine ekleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, söz konusu milletin yanında saf tutan medya çalışanları olunca görmezden geliyor. İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’yü “Öldürülen Gazeteciler” listesine ekleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İsrail tarafından 31 Mart 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisinde mesleğini icra ederken şehit edilen gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın ardından FETÖ’nün darbe girişiminde görevi başında şehit düşen gazeteci Mustafa Cambaz'ı listesine eklememesi  büyük tepki çekti.

TGC: İSMİNİ LİSTEYE EKLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Konuyla ilgili ulaştığımız TGC Başkanı Turgay Olcayto ise, darbe teşebbüsünde şehit düşen Yenişafak Gazetesi Muhabiri Mustafa Cambaz’ın ismini “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklemeyi düşündüklerini kaydetti. Şehit Cambaz’ın gündemlerinde olduğunu belirten Olcayto, “Mustafa Cambaz ismi arkadaşlarla hala konuşuluyor. Henüz koymadık ama ismini ekleyeceğiz. Yaz dolayısıyla yönetim kuruluyla 15 günde bir toplanıyoruz. Gündemimizde bulunuyor kendisi” dedi. Muhabirimizin Cambaz’ın şehit düşmesinin üzerinden 2 ay geçtiğini hatırlatması üzerine Olcayto, “Bazısı için 3-5 ay geçiyor ama önemli olan ismini oraya eklememiz” ifadeleri kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HAİNLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı üniformalı teröristler, 15 Temmuz’daki ihanet girişimlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere halka ateş açmıştı. İstanbul Çengelköy'de alçak darbeci askerlerin açtığı ateş sonucunda ise Yeni Şafak gazetesinin foto muhabiri Mustafa Cambaz, vurularak şehit düşmüştü. Vatanı, milleti için gözünü kırpmadan darbe kalkışması sırasında Çengelköy'e giden Mustafa Cambaz darbeci askerler tarafından şehit edildi. Türkiye'deki Ulu Cami'lerin her köşesini fotoğraflayan Cambaz, fotoğraflarını çektiği 118 Ulu Cami'nin fotoğraflarını da bir albümde bir araya getirmişti.

MUSTAFA DURMAZ

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23