• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHL binası çürüyor

Yeniakit Publisher
2013-11-04 21:21:21 - 2013-11-05 07:33:15
İHL binası çürüyor

Beyoğlu’ndaki Hacı İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulu’nun tarihi binası restore edilmeyi bekliyor. İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri; restore edilmesi için eğitime ara verilen tarihi binayı aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen henüz harekete geçmedi.

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Beyoğlu’nun Halıcıoğlu Mahallesi’ndeki Hacı İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulu’nun tarihi binası restore edilmeyi bekliyor. İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri; restore edilmesi için eğitime ara verilen tarihi binayı aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen henüz hiçbir işlem yapmadı.

OKULUN DİĞER BİNASI YETERSİZ KALIYOR

2012 yılında İmam Hatip Ortaokulu’na çevrilen okulun diğer binası ise 2012 yılında yıkılarak tekrardan yapıldı, 2013 yılında hizmete açıldı. İçerisinde 9 dersliği barındıran yeni bina, özellikle kayıt zamanında mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılayamıyor. Öğrenci velileri, “Beyoğlu’nun Halıcıoğlu mahallesi İmam Hatip okullarına teveccüh gösteren vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgedir. 1,5 yıldır mağdur ediliyoruz. Okulumuzun bu tarihi binasının bir an önce restore edilmesini ve hizmete açılmasını istiyoruz” dediler.

“VALİLİK RESTORE EDİLMESİNİ ONAYLAMADI”

Öğrenci velilerinden Birsen Gürçay, İstanbul İl Özel İdaresi’nden gelen yetkililerin tarihi binayı incelediklerini ve burada eğitim yapılamayacağını söylediğini hatırlatarak, “Restore kararı verilmesine rağmen 1,5 yıldır hiçbir restore işlemi yapılmadı. Okulumuzun diğer binası da çok büyük değil, içerisinde 9 sınıf var. İmam Hatip Okulu olduğu için talep çok fazla ve bu yüzdende sıkıntı yaşanıyor. O tarihi okul binamızda açılsaydı 8 sınıfımız daha olacaktı ve çocuklarımız çok daha rahat bir eğitim görecektiler. Sınıflarda sıkıntı yaşamayacaktık. Hem daha fazla öğrenci eğitim görecekti. Ancak valilik halen restore edilmesini onaylamamış” dedi.

Okula başvuruların yoğun olmasına rağmen taleplerinin karşılanamadığını ve iki kişilik sıralara 3 öğrenci oturarak eğitim yapıldığını kaydeden Birsen Gürçay, “Bu kalabalık sınıflarda yapılan eğitim ne kadar sağlıklı olacak ki! Çocuklarını bu okula kayıt yaptırmak için gelip kayıt yaptıramayan çok velimiz oldu. Yetkililerin mağduriyetimizi duymasını istiyoruz. İl Özel İdaresi yetkilileri bu binadaki restorasyonun 3 yıl süreceğini söyledi. Zaten 1,5 yıl geçmiş. Şimdi bile başlansa biz 3 yıl daha mağdur olacağız. Restorasyon başlanmış olsaydı eğer 1,5 yıl kalmış olacaktı” ifadelerini kullandı.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23