• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Iğdır’da Korunga üretimi teşvik ediliyor

Yeniakit Publisher
2020-03-26 09:35:46 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Iğdır’da Korunga üretimi teşvik ediliyor

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu proje kapsamında yüzde 50 İl Özel İdaresi kaynaklarından hibeli % 50’si de çiftçiler tarafından karşılanan 5850 kg.

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu proje kapsamında yüzde 50 İl Özel İdaresi kaynaklarından hibeli % 50’si de çiftçiler tarafından karşılanan 5850 kg. korunga tohumu Tuzluca ilçesindeki çiftçilere dağıtıldı.

Tuzluca İlçesinde yürütülen proje ile hayvancılığın çok önemli olduğu Iğdır’da kaliteli kaba yem üretebilmek amaçlanıyor. Çimlenme ve verim oranı yüksek yerli korunga tohumu yöre çiftçilerine dağıtılarak, kendi işletmelerindeki hayvanlarının beslenebilmesi için gerekli olan kaba yemi kendileri üretmeleri sağlanacaktır.Iğdır Tuzluca ilçesinde ÇKS sistemine kayıtlı 22 üreticiye 5.850 kg tohum dağıtılarak, 585 dekar tarım arazisi yem bitkisi ile buluşturulmuş olacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23