Hürriyet’in çapulcu yazarı Melis Alphan, twitter hesabından “Hz. Muhammed (S.A.V) bu kadar istismar edileceğini bilse bu dini icat etmezdi kanımca” şeklinde mesaj atarak, Yüce dinimiz İslam’a ve Peygamber Efendimiz’e (S.A.V) hakaret etmişti.
DÖNDÜKTEN SONRA İYİCE ÇİRKEFLEŞTİ
Her fırsatta “inançlı biri olduğunu” savunan Aydın Doğan tarafından kollanan ‘ateist’ yazar Melis Alphan, Hürriyet’te yayınlanan dünkü yazısında ise AK Parti hükümetine hakaretler yağdırdı. Hükümet yetkililerinin Gezi olaylarının Türkiye’nin dünyadaki imajına zarar verdiği görüşüne karşı çıkan Alphan, “Gezi, bu ülkede hala özgürlüğünün peşinde koşan insanlar olduğunu tüm dünyaya kanıtladı. İki aydır olan bitenle esas rezaleti gördük. Ve yolsuzluk, rüşvet, yargıya müdahale vs. bir yana bu ülkenin imajını kuyunun dibine iten harekete iktidar bizzat imza attı” diye yazdı. ‘Porno lobisiyle’ bir olup internet düzenlemesini de eleştiren Alphan, “Kendi ‘özel’ hayatlarını ‘korumak’, daha doğrusu skandalların üstünü örtmek için çıkardıkları internet yasasıyla bizi dünya aleme rezil ettiler” ifadelerini kullandı.
‘İngiltere’de eğitilen’ Hürriyet’in tetikçi yazarı Melis Alphan, Gezi olayları sırasında Türkiye’yi dünyaya jurnallemişti. Alphan, İngilizce olarak New York Times, AFP ve BBC gibi yabancı yayın kuruluşlarına gönderdiği tweetlerle çıkan olayları abartarak, “Yardım edin, dünyaya duyurun, İstanbul yanıyor!” şeklinde kendi ülkesi aleyhine muhbirlik yapmıştı.