• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Genelkurmay'dan Lice açıklaması

Yeniakit Publisher
2014-06-08 17:36:00 - 2014-06-08 17:36:00
Genelkurmay'dan Lice açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada olayda 2 kişinin öldüğü, 1'i asker 2 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Genelkurmayın internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, bölücü terör örgütüne destek veren bir grup, Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun emniyetinin sağlanması için, Lice'nin Çalıbükü Mahallesi'ndeki Kevribel Tepe'de konuşlu Jandarma Komando Timlerine, ses bombası, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişek ile saldırdı.

Grupta bulunan terör örgütü mensubu 3 kişi, askere ateş etti. Saldırı sırasında atılan parça tesirli el yapımı patlayıcıyla 1 Jandarma Astsubay yaralandı.

Saldırıya mehmetçik tarafından karşılık verildi. Açılan karşı ateş sırasında, bölücü terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet gösteren bir terörist mevzilere sızma girişimi esnasında yaralandı. 

Yaralı astsubay ile terörist, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Yaralı terörist hastanede vefat etti. Astsubay'ın ise tedavisine Diyarbakır Asker Hastanesinde devam edildiği bildirildi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİBİNE DE SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensupları, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla olay bölgesine sevk edilen Olay Yeri İnceleme Timi'ne de uzun namlulu silahlarla ateş ettiler.

Olay yerinde yapılan incelemede ise içinde el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve boş Biksi kovanı bulunan ve saldırıda yaralanarak hayatını kaybeden kişiye ait bir sırt çantası bulundu. 

Olayların aralıklı olarak devam ettiği sırada, akşam saatlerinde, 1 kişinin, ateşli silah yaralanması sonucu Kevribel Tepe bölgesinden 112 Acil Servis'le Lice Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi. Helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine götürülen yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Gece saatlerinde de olaylarda vurulduğu iddia edilen bir erkek cesedi vatandaşlarca Lice Devlet Hastanesine getirildi. Lice Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ölen kişinin otopsi işlemleri, ailenin nakle izin vermemesi nedeniyle, Malatya Adli Tıp Kurumundan Lice'ye gelen uzmanlarca yapıldı.

9 ARAÇ YAKILDI

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde de bölücü terör örgütü mensubu yaklaşık 40 kişi, Topraklık köyündeki Kiğı HES Barajı'na malzeme taşıyan bir firmaya ait kaya ocağında bulunan 9 aracı yaktı. Kiğı Cumhuriyet Savcılığına bildirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Büyükterazin Tepe'de yapımı devam eden yeni hizmet binasının doğu kısmında inşa halindeki nöbet kulesine taciz ateşi açıldı. Mehmetçik, teröristlere karşılık verdi.

Ovacık Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

SURİYE SINIRI

Öte yandan, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Kıyıgören, Ziyaret, Hacıpaşa ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol sorumluluk bölgelerinde, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, farklı 2 noktada 1500 metre uzunluğunda boru, 204 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ve 3 adet sal tespit edildi. 

Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak boru, bidonlar ve salın olay yerinde imha edildiği kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23