• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Finans terörü büyük tehdit

Yeniakit Publisher
2014-01-15 21:04:04 - 2014-01-16 09:50:37
Finans terörü büyük tehdit

“Girişimciliğin güçlendirilmesi: Proje finansman modelleri” panelinin açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yeni tehdit kaynağının finansal terör olduğunu vurguladı.

EKONOMİ SERVİSİ - İstanbul Ticaret Üniversitesi ile MÜSİAD’ın düzenlediği “Girişimciliğin güçlendirilmesi: Proje finansman modelleri’’ konulu panel ve çalıştay üniversitenin Sütlüce kampusunda gerçekleştirildi.
Panelin açılışında; İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Dursun Topçu ve  MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak konuştu.

FİNANS TERÖRÜ BÜYÜK TEHDİT

Finansal sistemin, toplumların daha müreffeh seviyeye ulaşması için bir araç olması gerekirken, onları yöneterek bir amaç haline geldiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, “Gerçek ekonominin temel değerleri; ‘AR-GE, Yenilikçilik, Yatırım, İstihdam ve Üretim’dir. Tüm bunları ve sosyal hayatın ana değerlerini bir kenara iterek, her şeyi, neredeyse sadece tek bir değere indirgeyen ve değerlerimizi acımasızca şekillendiren, adeta yeni tehdit kaynağı olan ‘Finans Terörü’dür, bu bağlamda doğru değerlendirilmelidir” uyarısında bulundu.

EKREN YAPILANMAYA DİKKAT ÇEKTİ


Panele ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, dünya krizinden sonra hem finans sektöründe hem şirketler kesiminde ciddi ve yeni arayışların gündeme geldiğini hatırlatarak,  “Kurumsal rekabeti artırabilmek için hangi ölçeklerde, hangi sektörlerde ve hangi faaliyet alanlarında nasıl bir yapılanma olması gerekir düşüncesi sadece küresel ülkelerde değil bizim gibi yükselen ülkelerin ısrarla üzerinde durması gereken konulardan birisidir” dedi.

TOPÇU: KATMA DEĞER ÖNCELİĞİMİZ OLSUN


İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Dursun Topçu ise, iş dünyası için arzu edilen yükselişi sağlayacak yolda finansmanın önemli bir silah olduğunu belirterek, “Düzenlenen bu panel iki unsur üzerine odaklanıyor. Bunlardan birincisi girişimcilik, ikincisi finansmandır.  Girişimcilik, sürekli gelişimin ve değişimin anahtarıdır. Temel meselemiz ülke ekonomisini daha ileriye taşımaktır. Bunu da yatırım yapan, ekonomiye değer katan girişimcilerimizle başaracağız. Girişim yapanların sayısı arttıkça istihdam ve ticaret de artacak, ekonomi de büyüyecektir” dedi. Topçu, Türkiye’de finansman konusunda yaşanan ve iş dünyasına  moral veren gelişmeler de dikkat çekti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23