• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Sultan Mehmed'in kaç eşi vardı? İsimleri neler?

Yeniakit Publisher
2018-04-03 22:47:00 - 2018-04-03 22:55:48
Fatih Sultan Mehmed'in kaç eşi vardı? İsimleri neler?

Fatih Sultan Mehmed Han'ın kaç eşi vardı? Fatih Sultan Mehmed Han'ın eşlerinin adı nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Fatih Sultan Mehmed Han'ın 7 eşi ve bu eşlerden de 5 evladı vardı. 7 kez evlenen 2. Mehmed'in II.Bayezid, Şehzade Mustafa, Korkut, Gevherhan Sultan ve Cem Sultan adında 5 çocuğu oldu.

Fatih Sultan Mehmed'in eşlerinin adı ise; Emine Gülbahar Hatun, Helene Hatun, Alexias Hatun, Gülşah Hatun, Sitti Mükrime Hatun, Çiçek Hatun ve Anna Hatun'dur.

Fatih Sultan Mehmed'in ilk eşi eşi Emine Gülbahar Hatun; Akkoyunlulara gelin giden Gevherhan Sultanın annesidir. Ayrıca II. Beyazid'in de annesi Gülbahar Hatun'dur.

FATİH SULTAN MEHMED'İN İSİM İSİM EŞLERİ...

Fatih Sultan Mehmed'in 1. eşi: Emine Gül-Bahar Hatun; Akkoyunlulara gelin giden Gevherhan Sultanın annesidir. Ayrıca Fatih Sultan Mehmed'in babası II. Murad'ın oğlu Fatihin; evliliklerini tasvip etmediği Emine Gül-Bahar Hatun'dan II. Beyazid dünyaya gelmiştir.

Fatih Sultan Mehmed'in 2. eşi olan Helena Hatun; Mora Despotu Demetrus'un kızıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fatih Sultan Mehmed'in 3. eşi olan Alexias Hatun; Bizansın prenseslerindendir.

Fatih Sultan Mehmed'in 4. eşi olan Gülşah Hatun; Karamanoğlu beyliğinden olan İbrahim Bey'in kızıdır. Gülşah Hatun aynı zamanda Karaman Sancakbeyi Şehzade Mustafa'nın da annesidir.

Fatih Sultan Mehmed'in 5. eşi olan Sitt-i Mükrime Hatun; Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızıdır. (Fatih'in babası II. Murad; oğlu Fatih Sultan Mehmed ile Dulkadiroğlu Süleyman Bey'in kızı olan Sitti Mükrime Hatun ile evliliklerini onaylaması sonucu Fatih Sultan Mehmed'in eşi olmuştur.)

Fatih Sultan Mehmed'in 6. eşi olan Çiçek Hatun; Fatih Sultan Mehmed'in çocuğu Cem Sultan'ın annesidir. Çiçek Hatun Türkmen Beyi kızıdır.

Fatih Sultan Mehmed'in 7. eşi olan Anna Hatun; Trabzon imparatorunun kızıdır ve Fatih Sultan Mehmed ile evlilikleri kısa sürmüştür.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23