Fahrettin Altun: 'The Economist’in Türkiye’ye yönelik siyasi operasyonlarını not ediyoruz'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, The Economist dergisini göstererek "Batılı devletlere tek bir eleştiri getiremeyen bu yayın organından alacağımız bir ders yoktur ama ibret alacak çok şey vardır!" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, The Economist dergisinin Türkiye’yi hedef alan son yayınlarına sert tepki gösterdi. Altun, yaptığı açıklamada, İsrail’in aylardır Filistin’de işlediği vahşi katliamlara sessiz kalan derginin, Türkiye’nin bağımsız yargısı tarafından sürdürülen bazı dava ve soruşturmaları çarpıtarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alma cüretinde bulunduğunu belirtti.
Altun, “Evrensel hukuk ilkelerini hiçe sayarak İsrail’e koşulsuz destek veren, mazlum Filistin halkının meşru haklarını savunanları sindirmeye çalışan Batılı devletlere tek bir eleştiri getiremeyen bu yayın organından alacağımız bir ders yoktur, ancak ibret alacak çok şey vardır” ifadelerini kullandı.
Özellikle Türkiye’nin dünya çapında büyük başarı kazanan dizi sektörünü hedef alan bu girişimin, Türkiye’ye yönelik küresel kumpasların yeni bir versiyonu olduğuna dikkat çeken Altun, “Bu kirli oyunlara aldırmaksızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye hedefimize emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz” dedi.
Altun, ayrıca bazı büyükşehir belediyelerine ait kamu kaynaklarının bu tür ucuz PR operasyonlarına harcandığını müşahede ettiklerini belirterek, “Bu durumu da milletimizin takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.