• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ev yapımı domates salçası tarifi: Salça yerseniz...

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ev yapımı domates salçası tarifi: Salça yerseniz...

Ev yapımı salça, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda vitamin kaynağı olarak da ön plana çıkıyor. Domates salçasını için bu malzemeleri bu şekilde kullanarak yapınca lezzeti katlanıyor. Beğeni yağan Evde hazırlayabileceğiniz domates salçası tarifi. Bu tarif parmak yediriyor.

Mevsim, tam salça yapma mevsimi. Evlerde salça yapma telaşı ise sürüyor. Ev yapımı salça, yemeklere hem lezzet hem de sağlık katıyor. Evde yapılan domates ve biber salçası, katkı maddesi bulundurmuyor. Farklı aroması ve dokusuyla daha fazla lezzeti içinde barındırıyor. Ancak salça yaparken, bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev yapımı salça, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda vitamin kaynağı olarak da ön plana çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre domates ve biber salçası, kalp sağlığını koruyor, kanser riskini azaltıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor.

Ev yapımı domates salçası tarifi

Malzemeler:

  • 10 kilo domates
  • Turşuluk tuz (kaya tuzu)
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Domatesleri iyice yıkayın dörde bölün.
Hepsini robottan geçirip bir ya da iki tencereye (tencerenizin boyutuna göre) paylaştırın. Çok kısık ateşte, suyunu çekip koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte arada karıştırarak kaynatın. (Domates ısıya maruz kaldıkça içindeki likopen oranı artar.)
Ateşten aldıktan sonra aynı tencere içinde el blenderı ile içinde hiç parçaçık kalmayacak şekilde püre haline getirin. İçine 3 çorba kaşığı turşuluk tuz (kaya tuzu) ekleyin iyice karıştırın. Tuz miktarını kontrol ederek istediğiniz kadar tuz ilave edebilirsiniz.
Artık tepsilere paylaştırarak güneşte kurutabilirsiniz. Eğer temiz bir şekilde kurutacak balkonunuz ya da güneşli bir yeriniz yoksa çok kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Ya da yine tepsiler içinde fırında çok çok düşük sıcaklıkta arada karıştırarak suyunu çektirebilirsiniz.
Hazırladığnız domates salçasını soğuduktan sonra steril edilmiş kavanozlara doldurun. Üzerlerine zeytinyağı ilave ederek sıkıca kapatın. Zeytinyağı hava ile teması keser, bozulmadan saklanmasını sağlar.

Açtığınız domates salçası kavanozlarını tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Bu ölçüden 750-1000 gram arası salça çıkmaktadır.
Doğru kavanoz kapağı kapatma tekniği; Kavanoz kapağını önce kendinize doğru üç kere çevirin. Sonra saat yönünde bir kere çevirerek sıkıştırın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şizofren

Sizin rdoğan sayesinde domatesi zor aliyoz salçasını kim göre...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23