• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eroğlu: DSİ 1215 tesisi tamamlayıp hizmete açtı

Yeniakit Publisher
2013-03-04 18:16:00 - 2013-03-04 18:17:08
Eroğlu: DSİ 1215 tesisi tamamlayıp hizmete açtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’Şu ana kadar sırf DSİ’de bin 215 tesisi tamamladık. Bunlar içinde 230 civarında büyük baraj. Ayrıca çok sayıda gölet, hidroelektrik santrallar yaptık’’ dedi.

Eroğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, AK Parti’nin Türkiye için büyük bir şans ve Türkiye’nin çimentosu, kalkınmanın lokomotifi ve 8,5 milyon üyesi ile dünyadaki en büyük siyasi organizasyon olduğunu söyledi.
AK Parti’den önce Türkiye’nin durumunun yürekler acısı olduğunu dile getiren Eroğlu, ‘’Başbakanımızın bir sözü var; insanlar güzelliğe çabuk alışıyor, eskileri unutuyor. 10 sene önce paramız pul değerindeydi, 6 sıfırla utanıyorduk. Pasaportumuzun itibarı yoktu. Borçlardan dolayı boynumuz büküktü. Bizden önceki koalisyon zamanında, dünyada bir kriz yokken bizde beceriksiz yöneticiler nedeniyle bir kriz olmuştu. O yıllarda memur maaşları için çalmadığı kapı kalmamış, 500 milyon dolar bulamadığı için mecburen süresini tamamlamadan çekip gitmişti. Hortumlanan 22 banka, 50 milyar dolar hortumlanan para, IMF’ye olan 23,5 milyar dolar borç, vatandaşa oluşan 13,5 katrilyon zorunlu tasarruf fonu, 3,5 katrilyon KEY ödemeleri, iç ve dış borçlarla aldık. Yüzde 33 enflasyon ve Hazine’nin kısa vadeli yüzde 63 borçlanması ile para bulabilecek bir ekonomiyi devraldık. 26. sırada zayıf bir ekonomi vardı ama, hep beraber büyük hedeflere karşı yelken açtık’’ diye konuştu.
Aşılmaz denen engellerin aşıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
‘’Her alanda muazzam bir gelişme var. Bakanlık olarak biz de sayın başbakanımızın önderliğinde güzel işler başardık. Şu ana kadar sırf DSİ’de bin 215 tesisi tamamladık. Bunlar içinde 230 civarında büyük baraj. Ayrıca çok sayıda gölet, hidroelektrik santrallar yaptık. Şu yanan 4 ampulden bir tanesi bizim getirdiğimiz hidroelektrik enerjisi ile ülkeyi aydınlatıyor. Bunun dışında 18 milyon dekarlık alanda modern sulama tesisleri yaptık. İçme suyu sıkıntısı Türkiye’nin her yerinde vardı. 58 yerleşim yerindeki sıkıntının tamamını giderdik. Bunları içinde İzmir, Ankara, Mersin gibi büyük şehirlerden tutun, Şanlıurfa, Diyarbakır’a, Aydın’a Edirne’ye kadar her yere su götürdük.’’
Eroğlu, ağaçlandırma alanında da önemli çalışmalara imza attıklarını aktararak, ‘’O kadar büyük oldu ki dünyada ilk 3’e girer hale ulaştık. 2008’de bir seferberlik başlattık ve 2012’de bu tamamlanmıştı. 2 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk. Yol kenarları, okul bahçeleri, mezarlıklar, hastane bahçelerini de ağaçlandırdık. Bizden önce aynı kurum yılda 70 milyon fidan üretiyormuş ortalama. Biz ise 535 milyon fidan üretir hale geldik; 7 misli. Bizden önce yılda 70 bin hektarlık alanda çalışma yapılmış. Biz 450 ila 500 bin hektarlık alanda çalışma yapmaya başladık’’ ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23