Başakşehir Belediyesi, bir ulusun yok olduğunun herkes tarafından inanıldığı bir anda bütün ülkenin ortak bir şuur oluşturarak verdiği kahramanlık mücadelesinin yıldönümünü “Dilden Dile Çanakkale” programıyla yad edecek.
İSTİHBARAT SEVRİSİ
Başakşehir Belediyesi, bir ulusun yok olduğunun herkes tarafından inanıldığı bir anda bütün ülkenin ortak bir şuur oluşturarak verdiği kahramanlık mücadelesinin yıldönümünü “Dilden Dile Çanakkale” programıyla yad edecek. Programda; Türk’ü, Boşnak’ı, Arnavut’u, Kürt’ü, Arap’ı ile omuz omuza, kahramanca mücadele eden Çanakkale şehitlerimizin torunları kendi dillerinde Çanakkale ezgileriyle seslerini tüm ülkeye duyuracak.
KARDEŞLİK DESTANINA
YAKIŞIR BİR PROGRAM
İnanç doğrultusunda kazanılan şuurla, mazlum milletlerin zalimlere karşı bağımsızlık mücadelesinde örnek olmuş olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü programında, kardeşlik destanına adını yazdırmış etnik kültürleri temsilen sanatçılar onların dilinde Çanakkale türkülerini seslendirecek. Anma programında Uğur Işılak (Türkçe); Berdan Mardini (Kürtçe), Zeyt Soto (Boşnakça), Suzan Kardeş (Arnavutça), Ender Doğan (Arapça) olarak kardeşlik destanı türküleri seslendirecek.
Ev sahibi olarak Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yer alacağı “Dilden Dile Çanakkale” programında ayrıca, Sanat Tarihçisi-Yazar Talha Uğurluel Çanakkale destanını bugüne dek konuşulmamış yönleriyle anlatacak. Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok’un sesinden Kur’an tilavetinin de yer alacağı program konserle son bulacak.