• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirören'den 'Arda' açıklaması: Kazanmamız lazım

Yeniakit Publisher
2017-06-14 22:07:00 -
Demirören'den 'Arda' açıklaması: Kazanmamız lazım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TRT Spor'da açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 2016-17 sezonunu ve gündemdeki konuları değerlendiriyor.

Yıldırım Demirören'in açıklamaları şöyle:

"Arda Turan olayın ardından beni aradı"

Arda olayını uçak indikten sonra bana atılan mesajla öğrendim. Olaydan hemen sonra öğrendim diyebiliriz. Yönetim olarak kararımızı anında hocamıza ilettik. Hocamız aynı fikirde olduğunu beyan ederek futbolcunun uyanmasını bekledi. Arda Turan olayın ardından beni aradı. Ne konuştuğumuz bizim aramızda ama araması bile önemli diyelim.

"Bilal Meşe'yi ertesi gün aradım"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Arda Turan'ın Milli Takım'ı bırakmasına hepimiz çok üzüldük. Diğer taraftan da onu korumamız gerekiyor, bir dünya markası. Arda'yı bırakma konuşmasından sonra aradım. Tatilden sonra kendisiyle konuşmak istediğimi beyan ettim. Bilal Meşe'yi ertesi gün aradım. Kendisine "Bir başkan olarak rica ediyorum, Arda'ya dava açma, bu olayı bitirelim" dedim. Arda "Pişman değilim" dese de yaptığı hatadır.

"Ben Arda'yı kazanmaya çalışırım"

Arda hata da yapsa, o sözleri söylemiş de olsa, ben Arda'yı kazanmaya çalışırım. Arda Turan krizini bahane edip kişisel çıkarları için olayı başka yerlere taşıyanlar bu sorunu çok büyüttüler. Özür dilemek erdemdir, en büyük adamlıktır. Arda'ya verilen metinde buna yer verilmişti. Referandumdaki olaydan dolayı Arda'ya bir vurulacakken üç vurulmaya çalışıldı, buna katılıyorum.

"Primle ilgili tartışmalar her yerde yaşanabilir"

Dünyanın üç büyük markasını yıpratmak için hep beraber uğraşıyoruz. TFF, Fatih Terim ve Arda Turan. Basın mensupları toplantıdan çıkmasalar, Arda Turan kendisine verilen metni okuyacakmış, duyduğumuz bu. Primle ilgili tartışmalar her yerde yaşanabilir. Verilen primi beğenmeyebilirler, bunlar normal şeyler. Yazılanlar, hakaretler, medyadaki şeyler beni başka türlü etkiler, gencecik çocukları başka türlü etkiler.

"Gruplarda bizimle aynı puanı alan ve kazanamayan Portekiz şampiyon oldu"

Primleri, Fatih Terim'in sözleşmesini TFF'de çalışan birileri sızdırmıştır. Bu kişileri bulabilmem imkansız. Bir hata yaptı ise hatasını göstererek, değerlerimizi geri kazanmamız lazım. Bizim örfümüz adetimiz böyle. Medyaya şunu söylüyorum; prim tartışmasını EURO 2016'dan sonra yapsaydınız. Ne kaybederdiniz üç günde? Gruplarda bizimle aynı puanı alan ve kazanamayan Portekiz şampiyon oldu. Bir futbolcuya, hocaya hakaret ediyorsak, eleştiri demiyorum, aslında bir milli değere hakaret ediyoruz demektir.

"FETÖ soruşturması sonrası 150 kişi çıkartıldı"

FETÖ soruşturmasında bize gelen bilgilendirmeler doğrultusunda ilerliyoruz. TFF'de FETÖ soruşturması sonrası 150 kişi çıkartıldı. Tamamen temizlendi mi? Devletin kurumlarında daha hepsi temizlenemedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23