• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ciner’den al gülüm ver gülüm

Yeniakit Publisher
2014-04-27 09:25:00 - 2014-04-26 22:23:54
Ciner’den al gülüm ver gülüm

Habertürk Televizyonu ve Habertürk Gazetesi ile Show Televizyonu’nun da sahibi olan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’in, yargılandığı davaya kendi ismini dahil etmeyen DGM Savcısı’nın eşini işe aldığı ortaya çıktı.

KENAN KIRAN / İSTANBUL - Sabah Gazetesi eski imtiyaz sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Önay Şevket Bilgin’i adlarına sahte belge hazırlayarak mağdur eden ve mal varlıklarına el koyan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, kendisini koruyan yargı mensuplarını ödüllendirmiş.

CİNER, KENDİSİNİ SANIK YAPMAYAN HAKİMİN EŞİNİ İŞE ALDI

Habertürk Televizyonu ve Habertürk Gazetesi ile Show Televizyonu’nun da sahibi olan Turgay Ciner’in, yargılandığı davaya kendi ismini dahil etmeyen DGM Savcısı’nın eşini işe aldığı ortaya çıktı.

Turgay Ciner, kendisini Etibank hortum davası iddianamesine almayan dönemin İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı ve şu anda CHP İstanbul Milletvekili olan Ercan Cengiz’i ödüllendirmiş.

Turgay Ciner, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi üyesi iken şaibeli olarak emekliye ayrılan Ercan Cengiz’in eşi Nilüfer Cengiz’i, Ciner Holding Hukuk Müşavirliği’ne almış. Nilüfer Cengiz, İstanbul Üsküdar ilçesinde bulunan Ciner Holding’de çalışıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TURGAY CİNER, 14.5 TRİLYON LİRALIK KREDİYLE İLGİLİ CENGİZ’E İFADE VERDİ

İşadamı Turgay Ciner, 22 Haziran 2001 tarihinde Etibank’tan aldığı ileri sürülen 14.5 trilyon liralık krediyle ilgili, Etibank soruşturmasını yürüten Savcı Ercan Cengiz’e ifade verdi. Ercan Cengiz, Turgay Ciner hakkında takipsizlik kararı verdi!

ERCAN CENGİZ VE NİLÜFER CENGİZ SUSKUN!

Ciner Holding yetkilileri; Nilüfer Cengiz’in Ciner Holding Hukuk Müşavirliği’nde çalıştığını doğruladı. Nilüfer Cengiz, konuyla ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

KIZI VE EŞİ, TAKİPSİZLİK KARARI VERDİĞİ KİŞİLERİN ŞİRKETİNDE

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı iken siyasete atılan ve şu anda CHP’den İstanbul Milletvekili seçilen Ercan Cengiz de, gazetemizin sorularına suskun kaldı. Ercan Cengiz’in kızı Nalan Cengiz’in Etibank davasında hakkında takipsizlik kararı verdiği Zafer Mutlu’nun gazetesinde, eşi Nilüfer Cengiz’in de Etibank davasında hakkında takipsizlik kararı verdiği Turgay Ciner’in holdinginde çalışmasının “etik” olmadığı ifade ediliyor.

CİNER VE TEKDAĞ, YAZILI SORULARIMIZI CEVAPLAMADI

Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ve Ciner Holding Hukuk Başmüşaviri Kenan Tekdağ da, konuyla ilgili sorularımızı cevaplamadı. Kenan Tekdağ’ın sekreteri, 24 Nisan’da gönderdiğimiz yazılı sorularımızı yarım saat içinde cevaplandırılacağını söyledi ancak, gazetemize cevap verilmekten kaçınıldı.

ACARKENT’TE VİLLA SAHİBİ!

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi üyesi savcı Ercan Cengiz ile eşi Nilüfer Cengiz’in; orman talan edilerek yapılan Acarkent’te villa aldığı öğrenildi. Ercan Cengiz ve Nilüfer Cengiz’in, herhangi bir miras kazanımı olmadığı halde maaşları ile Acarkent’te milyon dolarlık bir villayı Etibank soruşturmasının hemen akabinde satın alması, ardından, Etiler Ulus’ta benzer bir değerde daire satın alması dikkat çekici bulunuyor. Mutlu da o savcının kızını işe aldı

Ercan Cengiz’in kızı da diğer Etibank sanığı tarafından ödüllendirilmişti. Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu da, yargılandığı Etibank davasına kendi ismini dahil etmeyen Ercan Cengiz’in kızı Nalan Cengiz’i Vatan Gazetesi’nde işe almıştı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Etibank’ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu, usûlsüz işlemlerle bankanın zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 10 Nisan 2001 tarihinde İstanbul DGM’de ‘çıkar amaçlı organize suç örgütüne üye olmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Bankalar Kanunu’na muhalefet’ suçlarından sanık sıfatıyla soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz’e 1.5 saat ifade verdi.

Söz konusu davada, Zafer Mutlu, yönetici olmasına rağmen iddianameye girmezken, Zafer Mutlu hakkında takipsizlik kararı verildi. TMSF tarafından 27 Ekim 2000 tarihinde Etibank’a el konulduğunda, Etibank’ın devlete zararı 697.749.668 dolardı ve Zafer Mutlu, Etibank’ın Yönetim Kurulu Üyesi’ydi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23