• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, Fatih’te DHKP-C’liye emanet

Yeniakit Publisher
2019-02-12 12:25:00 - 2019-02-13 13:19:46
CHP, Fatih’te DHKP-C’liye emanet

HDP/PKK ve İP ile oluşturduğu zillet ittifakıyla yetinmeyen CHP, DHKP-C’lileri de kervanına kattı. DHKP-C’den sabıkalı CHP Fatih Seçim Propaganda Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Yavuz Nazlıgül, CHP’nin Fatih Belediye Başkan adayı Soner Özimer’in “gölge belediye başkan adayı” gibi yanında yer alıyor.

Türkiye’nin beka seçimine dönüşen yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı devirebilmek için oluşturulan zillet ittifakının üzerindeki terör gölgesi, korkunç boyutlara ulaşmış durumda. 31 Mart’taki yerel seçimlere terör partisi HDP ile ittifak kurarak girecek olan CHP’nin İstanbul Fatih’teki yerel seçim çalışmasını yöneten Yavuz Nazlıgül’ün, DHKP-C’nin kanlı terör saldırılarında bizzat yer aldığı, hazırladığı bombalı düzeneklerle onlarca vatandaşın yaralanmasına sebeb olduğu ve bu sebeble yıllarca cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Devlet binasına saldırdı

HDP/PKK ve İP ile oluşturduğu zillet ittifakıyla milletin karşısına çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İstanbul’un mütedeyyin ilçesi Fatih’te sırtını DHKP-C’ye dayadığı belirlendi. CHP Fatih Seçim Propaganda Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Yavuz Nazlıgül’ün, terör örgütü DHKP-C’nin bombalı eylemlerinde yer aldığı gerekçesiyle hapis yattığı tespit edildi. CHP’nin Fatih’teki yerel seçim çalışmasını yöneten Yavuz Nazlıgül’ün; 1999 yılında Şişli’deki Başbakanlık ve Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı hizmet binasına düzenlenen bombalı saldırıda yer aldığı öğrenildi. 7 teröristin gerçekleştirdiği terör saldırısında bomba düzeneğini hazırlayan militanın Yavuz Nazlıgül olduğu saptandı. 20 kişinin yaralandığı, Şişli’nin kan gölüne döndüğü saldırı sonrası Emniyet güçlerinin yaptığı araştırmada İkitelli Başak konutlarındaki bir evde izine rastlanan DHKP-C’li Nazlıgül’ün, düzenlenen baskında kıskıvrak yakalandığı bildirildi. Nazlıgül’ün yakalandığı evden dinamit, law silahı, elektrikli fünye ve el bombasının çıktığı belirlendi.

Yakalandığı evden cephane çıktı

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir’in 3.10.1999 tarihinde yaptığı açıklamaya göre DHKP’li Nazlıgül’ün yakalandığı evde çıkan paylayıcılar şunlar:1 law, 4 el bombası, 6 paket dinamit lokumu, 17.5 kilo dinamit, 70 elektrikli fünye, 5 elektronik devreli uzaktan kumanda aleti, 110 metre saniyeli fitil, 5 cep telefonlu bomba düzeneği, pompalı ve kırma tüfeklerle birçok Kaleşnikof otomatik tüfek mermisi.

Militanların ifadeleri doğrultusunda polis ekiplerinin ulaştığı İkitelli Atatürk Mahallesi 10. Sokak’taki bir odun deposunun yanına bırakılan çantadan çıkanlar ise şöyle kayıtlara geçti: 1 adet el yapımı tabanca, pompalı tüfek, tüfeğe ait 12 fişek, bomba yapım kitapcığı, 1 adet el yapımı bomba...

Teröristlerle açlık grevi yapmış

2000 yılında hüküm giyen Yavuz Nazlıgül’ün, Ümraniye Cezaevi’nde DHKP-C’li teröristlerin açlık grevlerine de katıldığı bildirildi. 15 Aralık 2000’de Ümraniye Cezaevi’nde gerçekleştirilen açlık grevinde yer alanların listesi kayıtlara göre şöyle: Yavuz Nazlıgül, Deniz Yıldız, İsa Çadırcı, Ulaş Bütün, Serkan Aydoğan, Colkan Ağırman, Ufuk Yeniocak, İbrahim Aras, Celal Gezer, Cengiz Karakaş, Mızrap Ateş, Sinan Duman, Taylan Pektaş, Yüksel Doğan, Uğur Karademir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yavuz Nazlıgül’ün Şişli’deki bombalı saldırının öncesinde, 20 Mayıs 2000 tarihinde yine bombalı düzeneklerle yakayı ele verdiği bildirildi. Gazi Mahallesi ve Okmeydanı’ndaki iki eve baskın yapan polisin, örgütün bombacılarından CHP’li Nazlıgül ile 2 kişiyi yakaladığı, evde yapılan aramada 27 dinamit lokumu, 7 bakır gövdeli elektrikli kapsül, saniyeli fitil, bir kol saati ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdiği saptandı. İstanbul DGM’ye sevk edilen Nazlıgül’ün tutuklandığı ancak bu tutukluluğun kısa sürdüğü ifade edildi.

Gölge başkan adayı mı?

CHP’nin Fatih ilçesi belediye başkan adayı Soner Özimer’in en yakın ekip arkadaşı olduğu saptanan DHKP-C bombacısı Nazlıgül’ün, “gölge belediye başkan adayı” gibi çalıştığı öğrenildi. Terör partisi HDP tarafından da desteklenen CHP’nin adayı Soner Özimner’in hemen her seçim çalışmasında yanında Yavuz Nazlıgül’ün de yer aldığı, birlikte onlarca fotoğraf karesinde bulundukları kaydedildi.

Tehdit etti!

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz CHP Fatih Seçim Propaganda Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Yavuz Nazlıgül, 1999’da DHKP-C bombacısı olarak yer aldığı terör saldırısına ilişkin sorumuzu, “Gelin buraya ben size anlatmasını bilirim” şeklinde cevapladı.


FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23