• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemaat ve Siyonistin İRAN RAHATSIZLIĞI

Yeniakit Publisher
2014-01-31 21:03:03 - 2014-02-01 10:00:57
Cemaat ve Siyonistin İRAN RAHATSIZLIĞI

Türkiye-İran ilişkileri açısından büyük bir öneme sahip olan Başbakan Erdoğan’ın İran ziyareti, dış basında da geniş yankı buldu.

TALHA ÇOLAK / ANKARA - Amerikalı uzmanlar İsrail medyasında bu ziyareti değerlendirip tepki gösterirken, Türkiye’nin İran ile yakınlaşmasına karşı çıkan Cemaat’in medya kuruluşları da ziyarete küçük yer ayırdı.  

SKANDALA SÜRÜKLÜYORMUŞ

İsrail’li Jerusalem Post gazetesi ziyaret hakkında yaptığı haberde, ABD’li analistlerin görüşlerine yer verdi. Gazeteye konuşan Washington’daki düşünce kuruluşlarından Demokrasileri Savunma Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer, “Türkiye’nin İran ile ekonomik ve siyasi ilişkileri, Türk siyasi elitinin İran’ın yer altı dünyası ile bağlarının AKP hükümetini skandala sürüklemesinden sonra bile gelişmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. Aynı gazeteye konuşan American Enterprise Enstitüsü uzmanlarından Michael Rubin ise Batı’ya karşı, Erdoğan’ın İran’ı tercih ettiğini ileri sürdü. Rubin, “Erdoğan kendi komplo teorilerine inanıyor, derinlemesine Yahudi karşıtıdır, İsrail’in Yahudi devleti olarak ortadan kaldırılması arayışında ve ideolojik müttefik olarak Batı’dan çok İran’ı görmeye eğilimli çünkü İran, ülkesinde kalan az sayıda Yahudi’ye, gazeteleri, bankaları ve ‘faiz lobisi’ni kontrol etmelerine izin vermiyor” iddiasında bulundu.

“CEMAAT DE İRAN’DAN RAHATSIZ”

Türkiye-İran yakınlaşması, hükümet ile Cemaat’in arasının bozulma nedenlerinden biri olarak gösterilirken, Gülen Cemaati’ne yakın medya kuruluşlarının ziyarete eleştirel bakışı, bu görüşü doğrular nitelikte idi. Zaman ve Bugün gazetesi, Erdoğan’ın ziyaretini ya küçük sütunlarla verdi ya da tepki gösterdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23