• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Canan Kaftancıoğlu itiraf etti: HDP ve Demirtaş ile omuz omuzayız

Yeniakit Publisher
2019-04-26 15:49:00 - 2019-04-27 08:52:54
Canan Kaftancıoğlu itiraf etti: HDP ve Demirtaş ile omuz omuzayız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı övdü. Aynı zamanda Kaftancıoğlu, “Kürdistan’da kazanıp Batı’da AKP’ye kaybettireceğiz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye destek çıkıp, “Bu bence gayet anlaşılır, gayet makul ki bana sorarsanız da olması gereken bir şey.” dedi, omuz omuza mücadele ettiklerini söyledi.

Domuz eti müptelası”, açık İslam düşmanı ve sözde Ermeni Soykırımı’nı tanıyarak birilerine göz kırpan skandallar kraliçesi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP ile ittifaklarını itiraf etti.

Canan Kaftancıoğlu, BBC Türkçe'ye  konuştu. 

Demirtaş açıklaması: Çok değerli bir çağrı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde yaptığı sandığa gitme çağrısını yorumlayan Kaftancıoğlu, “Çok kıymetli bir çağrı. Kişisel olarak, HDP seçmeni üzerinde oldukça etkili olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“HDP ile omuz omuza mücadele ettik”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, “Kürdistan’da kazanıp Batı’da AKP’ye kaybettireceğiz” yönündeki skandal açıklamasını da kendince değerlendiren Kaftancıoğlu şunları söyledi:

Orada da HDP'li yetkililerin çağrısı neydi? ‘Biz Doğu ve Güneydoğu'da aday çıkaracağız, adaylarımızı destekleyeceğiz, Batı bölgelerinde ise, faşizme karşı’, cümle tam öyle değil ama ben anladığım şekilde ifade edeyim, ‘demokrasi için ve iktidara kaybettirmek için' davranacağız’

Bu bence gayet anlaşılır, gayet makul ki bana sorarsanız da olması gereken bir şey. Yıllardır, sokaklarda hep söylediğimiz bir slogan vardır, bu defa faşizme karşı omuz omuza mücadele ettik, bütün faşizmin karşısında duran yapılarla birlikte.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23