• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu ne yaman çelişki Rahmi

Yeniakit Publisher
2013-10-12 21:21:21 - 2013-10-13 11:53:22
Bu ne yaman çelişki Rahmi

Oğlu Mustafa Koç Bodrum’da denize işedi, TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç, denizlerin kirletilmesinin ölümlere yol açacağını vurguladığı konuşmasında, basında çokça tartışılan olayla ilgili oğlunun yaptığını ise görmezden geldi

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL
Oğlu Mustafa Koç’un Bodrum’da denize işemesi ile ilgili suskunluğunu koruyan Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç, denizlerin kirletilmesinin ölümlere yol açacağını söyledi. Basında çokça tartışılan olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Koç, “Memnuniyetle altını çizmeliyim ki ülkemizde deniz ve su varlıklarımızın korunması ve kirlilikle mücadelede epey yol alındı. Övünmek gibi olmasın ama bunda derneğimizin de büyük rolü oldu” dedi.

‘ÖLMEK İSTEMİYORSAN DENİZLERİ TEMİZ TUT’


Önceki gün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Sanayide Atık Yönetimi ve Mavi Dönüşüm Konferansı’nda konuşan Rahmi Koç, oğlu Mustafa Koç’un denize işemesini görmezden gelerek, “Yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz oksijenin yüzde 75’ini bize denizlerimiz sağlıyor. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Başka bir deyimle ‘Ölmek istemiyorsan denizleri temiz tutacaksın.’ Memnuniyetle altını çizmeliyim ki ülkemizde deniz ve su varlıklarımızın korunması ve kirlilikle mücadelede epey yol alındı. Övünmek gibi olmasın ama bunda derneğimizin de büyük rolü oldu. Baştan kirletmemek gerekiyor, bir defa kirlettikten sonra temizlemeye çalışmak, hem daha pahalı, hem meşakkatli, hem de daha vakit alıcıdır. Bu hakikati de aklımızın bir köşesinde tutalım” ifadelerini kullandı.

BOZULAN KOÇ’UN İMAJINI TURMEPA DÜZELTİYOR


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, babası Rahmi Koç’un 1994 yılında kurduğu ‘Deniz Temiz Derneği’nin üyesi konumunda. Deniz sevgisiyle bilinen Mustafa Koç, yaşanabilir çevre için düzenlenen çalışmalara katılmasına rağmen yatıyla Muğla Bodrum açıklarında tuvaleti kullanmak yerine, herkesin gözü önünde denize işemişti. Olayın ardından Koç ailesinden konuya dair açıklama yapılmazken, Rahmi Koç TURMEPA aracılığıyla konferanslarda bozulan imajlarını düzeltmeye çalışıyor.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23