BM’de konuşan Zehra: Başörtüsü kararı gecikmiş bir karar
BM Genel Kurulu’nda Hollanda adına konuşan Türk asıllı hukuk öğrencisi Zehra Sarıaslan, Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi.
“TAYYİP ERDOĞAN’I ÇOK BEĞENİYORUM”
Dünyada beğendiği liderlerin olup olmadığı yönündeki soruya ise Sarıaslan şu cevabı veriyor: “Daha çok Tayyip Erdoğan’ı beğeniyorum. Konuşma tarzını beğeniyorum. Kendini çok iyi ifade ediyor.”
Ankara’daki programda Başbakan ile görüşme fırsatı elde eden Sarıaslan, Erdoğan ile arasında geçen görüşmeyi ise şöyle anlattı: “Başbakanımız bana nasihat verdi, ‘kendini geliştir, bizimle irtibatta kal. Çok iyi şeyler yapıyorsun, bunu devam ettir’ diye nasihatte bulundu.” Türkiye’de kamuda başörtüsünün serbest kalması ile ilgili kararı da değerlendiren Sarıaslan, “Bu kararı destekliyorum. Türkiye sonuçta Müslüman ülkesi, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke. Bu zamana kadar niye böyle bir karar alınmadı anlamıyorum. İyi bir karar, kesinlikle destekliyorum” dedi.
Şu ana kadar başörtülü olduğu için hiçbir engelle karşılaşmadığını ifade eden Sarıaslan, “Ben bu zamana kadar hiçbir engelle karşılaşmadım başörtüsü ile ilgili. Bu biraz bence kendinle de alakalı bir durum. Karşısındaki insana öyle bir davranışta bulunmanız gerekiyor ki o insan sizi başörtünüzle yargılamayacak. Sen olduğun için yargılayacak. Hollanda’daki insanlar Türkiye’deki başörtüsüne ilişkin engelleyici tavırları farklı karşılıyor. Bana şöyle diyorlar: ‘Nasıl oluyor da sen buradaki okullara gidebiliyorsun da orada engellerle karşılanıyor?’ Türkiye gecikti böyle bir karar almakta. Geç bir karar almak, hiç karar almamaktan daha iyidir” diye konuştu.
BM’de hem Türkiye’yi hem Hollanda’yı temsil ettiğini kaydeden Sarıaslan, “Türk olarak BM’de bulunmak çok güzel bir duygu. Hollanda’da doğup büyüyen bir kişi olarak çok mutluluk veriyor. Ben orada Türkiye’yi de temsil etmiş oluyorum aynı zamanda. BM’ye o kadar çok insan geliyor ki orada herkes olduğu gibi kabul ediliyor. Ben başörtülü olduğumdan dolayı hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye Bakan Fatma Şahin’in davetlisi olarak geldiğini ifade eden Sarıaslan, Türkiye’nin vatanı olduğunu belirterek, vatanında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.