• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Bizi İsraillilerden kurtarın!” O ülke isyan etti: Şehrimiz Tel Aviv’e döndü!

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
"Bizi İsraillilerden kurtarın!" O ülke isyan etti: Şehrimiz Tel Aviv’e döndü!

Tayland’ın turistik adası Ko Pha Ngan’da, İsrailli turistlerin yasa dışı işletme faaliyetleri ve taşkın davranışları bardağı taşırdı. Yerel halk “Artık yeter” diyerek isyan etti, “Kurtarın Ko Pha Ngan” kampanyası başlattı. İsraillilerin adada kontrolü ele geçirdiği iddiaları üzerine Tayland polisi geniş çaplı operasyon başlattı.

Tayland’ın dünyaca ünlü adası Ko Pha Ngan, son haftalarda İsrailli turistlerin yoğunluğu ve yasa dışı faaliyetleri nedeniyle adeta çalkalanıyor. Yerel halkın artan şikâyetleri üzerine Taylandlı yetkililer, İsrailli vatandaşların işlettiği izinsiz işletmelere yönelik soruşturma başlattı.

 

2025 itibarıyla Tayland’a gelen İsrailli turist sayısı 250 bini aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Ancak bu rekor, Ko Samui ve Ko Pha Ngan gibi bölgelerde huzursuzluğa yol açtı. İsrailli turistlerin turistik vizelerini aşarak adalarda kaçak işletmeler kurdukları, yerel halkı ve diğer turistleri rahatsız ettikleri öne sürülüyor.

Tayland basınına yansıyan haberlere göre, ada sakinleri “Ko Pha Ngan, ikinci Tel Aviv’e dönüştü” yorumları yapıyor. Sosyal medyada “Kurtarın Ko Pha Ngan” etiketiyle başlatılan kampanya, ülke genelinde büyük yankı buldu.

 

Benzer olaylar Şubat 2025’te Pai kasabasında da yaşanmış, bazı bölgelerde “İsrailliler giremez” tabelaları asılmıştı. Gerginliğin artması üzerine Tayland’daki İsrail Büyükelçiliği ve Chabad temsilcileri, turistlere yönelik davranış kuralları yayımlamak zorunda kalmıştı.

Tayland polis sözcüsü, Ko Pha Ngan ve Ko Samui bölgelerinde yapılan denetimlerde çok sayıda kişinin ruhsatsız araba kiralama, kaçak rehberlik ve izinsiz turizm faaliyeti nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

Yerel halkın çağrısı ise net:

“Biz turizm istiyoruz, işgal değil!”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Tayland in en guzel Adasi dir.. Vah benim zavalli Taylandli Kardeslerim...

Gültekin

TAYLAND DEVLETİ IRKÇI YAHUDİLERDEN KURTULMAK İSTİYORSA, İSRAİL ELÇİLİĞİNİ KAPATACAK, FAİZİ YASAKLAYACAK, BÜTÜN CİNSEL SAPKINLIKLARI YASAKLAYACAK, BUNLARI ZAMANIN ALMANYA DEVLETİ YAPTIKTAN 6 YIL GİBİ KISA SÜREDE DÜNYANIN SAYILI EKONOMİSİNE SAHİP OLDU, IRKÇI YAHUDİLER ALLAH KATINDA LANETLİ BİR KAVİMDİR, BUNLARDAN ASLA KİMSEYE FAYDA GELMEZ, TAM TERSİ ÇOK CİDDİ ZARARLAR GELİR, BUNUN CANLI ÖRNEĞİ VE DÜNYAYA İNSANLIK AYIBINI FİLİSTİN VE GAZZE'DE YAŞATARAK İSPATLADILAR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23