• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Bediüzzaman büyük bir dâvâ adamıdır”

Yeniakit Publisher
2013-09-22 21:18:18 - 2013-09-22 21:18:43
"Bediüzzaman büyük bir dâvâ adamıdır"

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği, “Hakikat Arayışında Nübüvvetin Rolü: Risale-i Nur Perspektif” konulu “10. Uluslararası Bediüzzaman” Sempozyumu, Sinan Erdem Salonu’nda gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ -  Sempozyumun açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik katıldı.  Programda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da mesajı okundu.
“BEDİÜZZAMAN BÜYÜK BİR LİDER,
DÂVÂ VE İMAN ADAMIDIR”
Bozdağ, Bediüzzaman Said Nursi’nin, Hazreti Muhammed’i örnek aldığını ifade ederek,
“Asrımızda imanını, fikrini, amelini, davasını, dünyanın nimetleriyle, güzellikleriyle, makamla, şöhretle, parayla, başka türlü imkanlarla değişmeyen bunun yerine zindanları, sürgünleri, her türlü murakabeyi kabul edip imanına sahip çıkan Bediüzzaman Hazretleri Allah’ın Resulu’nü bu çağda örnek alan büyük bir liderdir” dedi. Hepimizin böylesine büyük iman ve dava adamlarını doğru anlamaya, anlatmaya, onların yaşadıkları gibi doğru yaşamaya ihtiyacımız olduğunu ifade eden Bozdağ, “Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri eserlerinde ‘Nübüvvet’ konusunu işlerken genelde peygamberlik müessesini, özelde ise Hazreti Muhammed Efendimizin peygamberliğini ele almıştır” diye konuştu.
GÖRMEZ: HZ. PEYGAMBER’İN, ÖRNEK ALINSIN
DİYE YAPTIĞI YÜZLERCE SÜNNETİ VARDIR 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de Allah’ın istediği takdirde, vahiylerini, sayısız şekillerde insanlara bildirebileceğini ancak bunların içerisinden en hikmetli yolu seçtiğini söyledi. Yaratıcının, vahiylerini insanlara ulaştırmak için onların arasından birini seçerek o kişiye mesajını iletmeyi “sünnetullah” kabul ettiğini dile getiren Görmez, peygamberlerin hem örnek alınabildiğini hem de daima Allah ile iletişim içerisinde olduklarını ifade etti. Görmez, şöyle devam etti: “Üstad Bediüzzaman’ın eserlerini de incelediğinizde görülecektir ki Resul-i Ekrem’in en büyük mucizesi, yeryüzünün en bereketsiz topraklarında, bedevi toplumundan belki de bedavet içerisindeki toplumdan medeni toplumu inşa etmiş olmasıdır. Hazreti Peygamber’in örnek alınsın diye yaptığı yüzlerce sünneti vardır.”
ÇELİK: İNANÇLARA SAYGILI DEVLET
ANLAYIŞINA ULAŞTIK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kendi halkının inançlarıyla alay eden, dini değerleriyle rencide eden, dinini yaşamaktan öteye bir arzusu olmayan insanları inim inim inleten bir hükümet ve devlet anlayışından bugün halkının değerlerini paylaşan, onlarla aynı duyguları yaşayan ve o duyguları paylaşan bir hükümet ve devlet anlayışına ulaşıldığını ifade etti. Çelik, “O gün Bediüzzaman’a zindan arayan valiler yerine bugün onun talebelerini, onun mesajını dünyaya yaymak üzere bir araya gelen ve bir sempozyum gerçekleştirenlere ev sahipliği yapan bir İstanbul Valisi var. Bundan daha güzel bir görüntü olabilir mi? Devlet, artık kendisini ev sahibi, milleti kiracı gibi gören anlayıştan kurutulmuştur. Artık devletin milleti değil, milletin devleti vardır” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23