• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e fark

Yeniakit Publisher
2017-04-28 16:28:00 -
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e fark

Galatasaray son iki sezondur başkanlık koltuğunda oturan Dursun Özbek yönetiminde en önemli rakibi Fenerbahçe karşısında varlık gösteremiyor.

Dursun Özbek yönetiminde sportif başarı anlamında beklentilerin oldukça uzağında kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı kulüp, özellikle her alanda büyük çekişme içinde olduğu rakibi Fenerbahçe karşısında hezimet yaşıyor.

Galatasaray, 23 Mayıs 2015'te yapılan genel kuruldaki seçimi kazanan ve 10 Haziran 2015'te de mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturan Özbek döneminde Fenerbahçe ile farklı branşlarda yaptığı 33 derbinin sadece 4'ünü kazanabildi.

Sarı-kırmızılı kulüp, Özbek yönetimindeki iki sezonda sarı-lacivertlilerle futbol, basketbol ve voleybolda 33 resmi müsabaka yaptı. Bu müsabakalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 27 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, önemli rekabette Fenerbahçe'nin oldukça gerisinde kaldı.

FUTBOLDA TEK GALİBİYET

Galatasaray, Dursun Özbek döneminde Fenerbahçe ile futbolda oynadığı 5 maçın sadece birinden galibiyet elde etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Süper Lig'de geçen sezon sarı-lacivertli takım ile oynadığı iki maçta da berabere kalan Galatasaray, bu sezon ise rakibine iki karşılaşmada da mağlup oldu.

Süper Lig'deki son maçta Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen sarı-kırmızılı takım, uzun bir aradan sonra sahasında rakibine maç kaybetti.

Galatasaray, Dursun Özbek başkanlığında Fenerbahçe'ye karşı futboldaki tek galibiyetini geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde 1-0'lık skorla kazandı.

BASKETBOLDA 17 MAÇIN 3'ÜNÜ KAZANDI

Galatasaray, Özbek'in başkanlık koltuğuna oturduğu süre içerisinde Fenerbahçe ile basketbolda erkek ve kadınlarda yaptığı 17 müsabakanın sadece 3'ünü üstün tamamlayabildi.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, bu dönemde Fenerbahçe ile farklı kulvarlarda oynadığı 10 karşılaşmanın 8'ini kaybederken, 2'sinde salondan galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı kadın basketbol takımı ise Özbek döneminde sarı-lacivertlilerle yaptığı 7 müsabakanın 6'sını yitirirken, sadece birini galip bitirebildi.

VOLEYBOLDA GALİBİYETİ YOK

Dursun Özbek, başkanlığı döneminde voleybolda Fenerbahçe'ye karşı galibiyet sevinci yaşayamadı.

Sarı-kırmızılı erkek ve kadın voleybol takımları, bu dönemde Fenerbahçe ile oynadıkları 11 maçı da kaybetti.

Galatasaray bu sürede Fenerbahçe ile kadınlarda 7, erkeklerde ise 4 karşılaşma yaptı.

BU SEZONKİ 13 MAÇIN 1'İNDE GALİP GELDİ

Galatasaray, bu sezon Fenerbahçe ile farklı branşlarda yaptığı 13 derbinin sadece 1'inde galip gelebildi.

Süper Lig'deki 2 maçı da kaybeden sarı-kırmızılı takım, erkek basketbolunda ise rakibinin karşısına çıktığı 4 müsabakadan boynu bükük ayrıldı.

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'ndeki üç ve Efeler Ligi'ndeki iki müsabakada da Fenerbahçe'ye mağlup olan Galatasaray, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde iki maçın birini kazandı, birisini ise kaybetti.

FUTBOLDA BEŞİKTAŞ'A KARŞI GALİBİYETİ YOK

Galatasaray, Dursun Özbek döneminde Beşiktaş'a karşı futbolda galibiyet sevinci yaşayamadı.

Sarı-kırmızılı takım, son iki sezonda rakibi ile futbolda oynadığı 5 derbiden 3 mağlubiyet, 2 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Özbek başkanlığında Beşiktaş ile basketbolda erkek ve kadınlarda yaptığı 9 maçta ise 7 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

Erkeklerde oynanan 4 maçın 3'ünü kazanıp, birini kaybeden sarı-kırmızılı takım, kadınlardaki 5 maçın 4'ünde rakibine üstünlük sağladı, birinde ise boyun eğdi.

Galatasaray, basketbolda hem erkek hem de kadınlarda rakibi ile oynadığı son maçları kaybetti. Sarı-kırmızılı takımların bu mağlubiyetleri de uzun bir aradan sonra yaşaması dikkati çekti.

Galatasaray, son iki sezonda Beşiktaş ile voleybolda (kadın ve erkekler) oynadığı 6 maçta ise 5 galibiyet, bir mağlubiyet yaşadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23