• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alternatif Tıp Uzmanı Dr. Metanet Oğuz: ‘Bitkisel’ diyerek sağlığınızdan olmayın

Yeniakit Publisher
2019-05-10 18:01:00 - 2019-05-10 18:06:39
Alternatif Tıp Uzmanı Dr. Metanet Oğuz: ‘Bitkisel’ diyerek sağlığınızdan olmayın

Uzmanlar bitkilerle tedavi anlamına gelen fitoterapi adı altında satılan ürünler konusunda halkı uyarıyor. Yeniakit.com.tr’ye konuşan Alternatif Tıp Uzmanı, Tıp Doktoru ve yazar Dr. Metanet Oğuz, “Rastgele ‘bitkisel’ diye kullandığınız ürünler sağlığınıza ciddi zararlar verebilir” dedi.

 Murathan Seyitoğlu  yeniakit.com.tr 

Doktor doktor gezip modern tıbbın çare bulamadığı hastalıkların şifalı otlarla tedavi edilmesi bazı doktorların pek de hoşuna gitmeyen bir durum olsa da doğal ortamlarda yetişen birçok bitki alternatif tıbbın hizmetinde. Bitkiler konusunda Türkiye’nin dünya genelinde önemli bir yerinin olduğunu belirten Dr. Metanet Oğuz, “Dünyanın hiçbir yerinde olmayan endemik bitki türleri, dört mevsimin yaşandığı Türkiye’de bulunuyor. Türkiye’de yetişen onlarca çeşit bitki türleri, dünyanın birçok yerinde değer görüyor.” diye konuştu.

Bilinçsiz bitki tüketimi sizi sağlığınızdan edebilir!

Kullanılacak bitkilerin özellikleri ve hangi şartlarda doğadan temin edildiğinin dahi önemli olduğuna dikkat çeken Oğuz, “İlaçlarda olduğu gibi bitkilerin de yan etkileri bulunuyor. Ne tür rahatsızlıklarda hangi bitkilerin kullanılacağını bu alanda bilimsel araştırmalar yapmış uzmanlardan öğrenmek şart. Bilinçsiz olarak kullanılan bitkiler sağlığınızı tehdit edebilir.” uyarısında bulundu.

İstismar edenlere dikkat!

Tamamen doğal bitkisel yöntemlerle uygulanan ve alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilen fitoterapi yöntemiyle tedavinin son zamanlarda oldukça popüler hale geldiğini ifade eden Alternatif Tıp Uzmanı, Tıp Doktoru ve yazar Dr. Metanet Oğuz, şöyle konuştu:

“Kullanılacak bitkisel ürünler, mutlaka hekim ve işin uzmanı olan kişilerin tavsiyesiyle tüketilmeli. Piyasada herkes ‘bitkisel’ diyerek ilaçlar üretebiliyor. Her konuda olduğu gibi bu konuyu da istismar edenler maalesef oluyor. Sağlığımı kazanayım derken sağlığınızdan olmayın.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23