• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’den kritik operasyon! Suriye’de IŞİD’in kilit ismi öldürüldü

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
ABD’den kritik operasyon! Suriye’de IŞİD’in kilit ismi öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’de düzenlenen hava harekâtında üst düzey IŞİD mensubu Omar Abdul Qader’in etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, bu operasyonun örgütün Amerikalılar ve müttefiklerine yönelik saldırı kapasitesini ciddi ölçüde zayıflatacağı belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de dün (19 Eylül) düzenlenen bir operasyonda IŞİD’in üst düzey isimlerinden Omar Abdul Qader’in öldürüldüğünü açıkladı. CENTCOM’un yazılı açıklamasında, Qader’in ABD’ye yönelik saldırılar planladığı belirtildi ve operasyonun örgütün gelecekte Amerikalılar ve müttefiklere dönük saldırı kapasitesini zayıflatacağı vurgulandı.

İLK DEĞİL

Bu operasyon ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı yürüttüğü hedefli saldırıların son halkası oldu. ABD ordusu daha önce de IŞİD’in lider kadrosuna yönelik benzer operasyonlar düzenlemişti. 2019 yılında örgütün kurucusu Ebu Bekir el-Bağdadi, Suriye’nin İdlib bölgesinde ABD özel kuvvetlerinin operasyonunda öldürülmüştü. Onun ardından göreve gelen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi de 2022’de yine Suriye’nin kuzeyinde bir ABD operasyonunda öldürüldü. ABD, bu tür operasyonlarla IŞİD’in liderlik zincirini sürekli kesintiye uğratmayı hedefliyor.

{relation id:1954796 slug:'siyonist-daha-fazla-katliam-yapsin-diye-abd-soykirimciya-silah-yetistirecek'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SIYONUSTLERE ZARAR VERMEYEN SIYONUST KURGUSU DEAŞ TIPKI ISRAIL VD TERORISTLER GIBIDIR SAHTEKAR SIYONISTLERI TANIYORUZ YOK EDECEGIZ TOPUNU!Z

....... ......

Qwerty

Amerika yalan atıyor deaşı amerika kurdu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23