Köroğlu Balıkçılık Sahibi Ekrem Köroğlu, bu sezon hamsiden umutlu olduklarını belirterek, "Pazar gecesi inşallah denize açılacağız. Hazırlıklarımız bitti. Mazot, yağlar, tayfa derken bu sene de inşallah Vira Bismillah diyeceğiz. Sezon bitiminin hemen ardından ağ bakımlarını yaptık. Sonrasında geminin boya, raspa, makine gibi eksiklikleri yapılıyor. Son 15 güne girildiğinde de ağları tekneye alıyoruz. Kumanya derken artık son viraja girdik. Bu sene hamsiden umutluyuz. Palamut az görülüyor. Ama 15 Eylül'den sonra daha netleşir. Biz hep umutluyuz. İnşallah olur. Karadeniz Bölgesi genellikle bu işten ekmek yiyor. İnşallah onların umutlarıyla sezon iyi geçecek. Balık bizi nereye yönlendirirse oraya gideceğiz. Ama şuan Doğu Karadeniz Bölgesi balık popülasyonu açısından daha iyi görülüyor. Geçen sene palamut boldu. Vatandaşlar ucuza palamut yedi. Tahminen bu sene palamut biraz daha pahalı olur. Bu sene herkes hamsiden istediğini alır diye düşünüyorum. Geçen sene tam tersiydi. Palamut fazlaydı hamsi ona göre biraz daha azdı. Geçen sene de iyi bir sezondu" dedi.