• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macaristan'dan Türkiye için vize açıklaması

Yeniakit Publisher
2015-10-12 23:08:00 - 2015-10-12 23:13:37
Macaristan'dan Türkiye için vize açıklaması

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto, Türkiye'ye vize kolaylığının sağlanması ve AB üyelik sürecinde yeni fasılların açılmasının AB'nin çıkarına olduğunu söyledi.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'ye vize kolaylığı sağlanması ve AB'ye üyelik sürecinde yeni fasılların  açılmasının birliğin çıkarına olduğunu belirtti. 

Szijjarto, katıldığı Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için yardımların yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin bölgede anahtar rol oynadığının altını çizen Szijjarto, şunları söyledi: ''Bu milyonlarca insan, yaşamlarını sürdürebilmek için gerekli desteği almazsa çok hızlı bir şekilde AB'ye gelme kararı alabilir. Türkiye'ye vize kolaylığının sağlanması konusunun hızlandırılması ve Türkiye'nin AB üyelik sürecinde yeni fasılların açılması AB'nin çıkarınadır."

AB'nin sığınmacılar konusunda Türkiye ile bir an önce anlaşması gerektiğini vurgulayan Peter Szijjarto, "Şu an sığınmacıların büyük bir kısmını kabul eden ülkelerin gözünde, Avrupa Birliği'nin güvenirliğini kaybetmesi durumunda gelen yüz binlerce sığınmacı sayısı milyonları bulabilir. Türkiye, Ürdün ve Lübnan ile bir an önce anlaşma sağlanmalı. Macaristan, Türkiye'ye vize kolaylığı sağlanmasını destekliyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Szijjarto, ülkesine bu yıl yaklaşık 360 bin sığınmacının giriş yaptığını da açıkladı.

AA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23