• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemal Derviş’ten CHP’ye sol kroşe

Yeniakit Publisher
2015-05-27 08:14:00 - 2015-05-26 22:05:24
Kemal Derviş’ten CHP’ye sol kroşe

CHP’nin “Merkez Türkiye” projesiyle ilgili “Mantığını doğru buluyorum” diyen ANASOL-M Hükümeti’nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, CHP’nin ortaya attığı projelere temkinli yaklaştığını söyledi. Türkiye’de beklendiği bir ekonomik krizin söz konusu olmadığını belirten Derviş, Başbakan Yardımcısı Babacan’dan da, “Dünyada saygın, işini ve mesleğini iyi öğrenmiş, rakamları iyi bilen saygın bir insan” diyerek övgüyle bahsetti.

Geçmişte ANASOL-M Hükümeti’nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Kemal Derviş, CHP’nin ekonomi politikalarını ve projelerini topa tuttu. Derviş, AK Parti Hükümeti’nin başlattığı 3. Havalimanı’nın tam anlamıyla gerçek bir proje olduğunu belirterek, “3. Havalimanı kesinlikle gerekli” dedi.

Haber televizyonu CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın sorularını cevaplandıran Kemal Derviş, CHP’yle ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu. Derviş, Üçüncü Havalimanı özelinden yola çıkarak “Bizim geçmişimizde biraz var. Yani CHP’de var bu. Köprü olmasın, şu olmasın, bu olmasın” dedi.

FİNANSAL KRİZ ASLA OLMAZ

Derviş,  “Şu anda kriz yaşıyor mu Türkiye?” sorusuna, “2001 zamanınna benzeyen bir kriz yok ve olmayacak da. Biraz şimdi riske giriyorum. Belki bazı CHP’li dostlarım ‘Nasıl olmayacak Kemal Bey?’ diyecekler ama önümüzde finansal kriz görmüyorum” dedi. Derviş ardından ise uyarıda bulundu.

BABACAN VE MERKEZ BANKASI’NA ÖVGÜ

Derviş, “Eğer, değişiklik olmazsa yavaş büyüme, yüksek bir hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizliğin yavaş yaşvaş artması ve dünya yarışmasında Türkiye’nin adım adım geri kalması yaşanır. Ama eğer çok büyük hata yapılırsa... Merkez Bankası ki nispeten özerk hala, bence Merkez Bankası iyi çalışıyor, saygın bir ekip çalışıyor. O tamamen darmadağın olursa, ekonomi yönetimine bambaşka bir yönetim gelirse... Ben, Sayın Babacan’ı takdir eden bir insanım, ciddi bir insan  Maliye Bakanı da. Seçimde her şey söylenir ama ben kampanyanın içinde değilim” dedi.

Babacan’a da övgüler yağdıran Kemal Derviş şu ifadeleri kullandı:

“Burada sadece kendimi temsil ediyorum. Sayın Babacan dünyada saygınlık gören, işini, mesleğini çok iyi öğrenmiş, rakamları iyi bilen, saygın bir insan. Hamasette ekonominin olmayacağını biliyor. Ama bütün bunları kaybedersek, daha da kötüye gidersek o zaman tabi her şey olabilir. Ama şu an için bir kriz, birden bire büyük bir devalüasyon, bir para kaçışı, öyle bir şey görmüyorum. Hızlı büyümeyi de katiyen görmüyorum.”

FİNANSAL KRİZ ASLA OLMAZ

CHP’nin son olarak açıkladığı “Merkez Türkiye” projesiyle ilgili de CHP yöneticilerini kızdıracak ifadeler kullanan Kemal Derviş,  “Mantığını doğru buluyorum ama uygulama iyi olmazsa yürümez” diyerek projeyle ilgili temkinli bir yorum yaptı.

CHP’nin geçtiğimiz hafta açıkladığı “Merkez Türkiye”projesinin de üçüncü havalimanıyla direkt ilgili olduğunun altını çizen Derviş, “CHP’nin bu konuda düşündüğünden emin değilim açıkçası” diye konuştu.

Derviş ,AK Parti’nin önemli projelerinden 3. Köprü ile ilgili de, “Üçüncü havalimanı kesinlikle gerekli. Çok mesafe alındı. THY ile gurur duyuyorum. Dünyanın en iyi havayollarından biri. Biniyorum bazen Amerika’dan veya Londra’dan, Hindistan’a gitmek isteyen THY’yi kullanıyor”
dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23