• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘İHH, paralel kumpasta’

Yeniakit Publisher
2014-01-15 21:33:33 - 2014-01-16 09:28:28
‘İHH, paralel kumpasta’

Sivil toplum kuruluşları; kirli 17 Aralık operasyonuna İHH’nın da dahil edilmesine tepki gösterdi. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Mazlum-Der ve İDSB’den İHH’ya destek geldi.

HABER MERKEZİ - Kayseri sivil toplum kuruluşları; kirli 17 Aralık operasyonuna İHH’nın da dahil edilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, “Operasyonla, başta İHH İnsanı Yardım Vakfı olmak üzere onlarca yıldır yurtiçinde ve yurtdışında mağdur, mazlum milyonlarca insana çare olmaya çalışan insani yardımlaşma kurumları yıpratılarak gözden düşürülmek istenmektedir” dedi.

MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ

Ahmet Taş, “Van da başlatılan El Kaide operasyonu İçişleri Bakanlığı’nın değil, emniyet içinde oluşturulan paralel yapılanmanın resmi otoriteyi hiçe sayan hukuksuz icraatıdır” dedi.

Taş, “Bu insanlarımızın birbirine olan güvenini ve mazlumlara yardım etme geleneğini ortadan kaldırmaya yönelik bir operasyondur. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, ülkemizdeki kökü içerde veya dışarıda her türlü hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve gayri meşru yapılanmaların karşısında olduğumuzu, meşru millet iradesinin yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz” diye konuştu.

ALÇAKÇA BİR OPERASYON

Öte yandan, Kayseri’de bir araya gelen bir grup gönüllü kadın, bir banka şubesi önünde İHH İnsani Yardım Vakfı’na destek için basın açıklaması yaptı. Burada grup adına konuşan Rabiye Yelken, İHH İnsani Yardım Vakfı’na maddi ve manevi destek vermek için toplandıklarını söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’na yapılan operasyonun zamanlamasının manidar olduğunu dile getiren Yelken, “Mazlumlara yardım yapan sivil toplum kuruluşlarına terör yaftasını vurmak amacını taşıyan bu alçak operasyonu şiddetle kınıyoruz. Bu hukuk dışı yargı operasyonunu kamuoyu huzurunda kınıyor, halkımızı paralel yapılanmalara karşı duyarlı olmaya davet ediyor ve İHH’lı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından gönüllüler, 4 bin lirayı vakfın hesabına yatırdı.

DESTEK YAĞDI

Yurt genelinde çeşitli sivil topluk kuruluşu temsilcileri de, Van merkezli operasyon kapsamında İHH’nın hedef alındığını belirterek İnsani Yardım Derneği’nin Kilis ofisindeki aramaya tepki gösterdi.

¥ Mazlum-Der Genel Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Çelik, “İHH’nın kurumsal kimliğiyle doğrudan ilişkisi bulunmayan bir operasyona konu edilmesi kabul edilemez” dedi.

¥ Özgür-Der Ereğli Temsilciliğince, İnsani Yardım Derneğinin Kilis’teki ofisinde yapılan arama kınandı

¥ İnsani Yardım Derneği Kars Sorumlusu Sebahattin Gül ise, “Aramalardan sonra halkımız çeşitli illerdeki ofislerimize giderek bağışta bulundu. Bu halkımızın gösterdiği teveccühün göstergesidir” dedi.

İDSB: BASKINI KINIYORUZ

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, Van merkezli operasyonla ilgili, “Çamur at izi kalsın amaçlı bu emsal saldırılar ne İHH’yı ne de diğer sivil toplum kuruluşlarımızı, mazlum Suriye halkına ve dünyadaki tüm mazlumlara yardım götürmekten alıkoymayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Kurt, “53 ülkeden 225 sivil toplum kuruluşu üyesi bulunan İDSB olarak üye kuruluşumuz İHH’ya yapılan operasyonları ve özellikle bu hukuksuz baskını şiddetle kınıyor, hassasiyetle sürecin ve algı baronlarının takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz” dedi.

Kilis Emniyet Müdürlüğünde görev değişikliği

Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne Kemal Gülcan getirildi. Edinilen bilgiye göre, Devlet Çıngı’nın Çocuk Şube Müdürlüğü’ne atanmasıyla boşalan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Personel Şube Müdürü Kemal Gülcan atandı. Daha önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten Çıngı, Çocuk Şube Müdürlüğü görevine getirilmişti.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23