• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sisi Cumhurbaşkanı değildir

Yeniakit Publisher
2015-05-20 15:09:00 - 2015-05-20 15:23:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sisi Cumhurbaşkanı değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'da yaptığı basın toplantısında, 'Cumhurbaşkanı Sisi değil, Mursi'dir' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Bosna Hersek'e 100 milyon avro tarım desteği sözü vermiştik. Bunun 80 milyonu kullanılmış durumda.

- Şu anda Bosna'dan maksimum seviyede et alımı gerçekleştiriyoruz. Bu benim için ayrı bir mutluluktur.

- Türk müteahhitlerin burada atacağı adımlar Bosna-Hersek'in oluşumuna katkı sağlar.

''CUMHURBAŞKANI SİSİ DEĞİL, MURSİ'DİR''
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Soru: Mısır'da hakkında idam kararı verilen Mursi ile ilgili bir telefon müzakeresi yürüttüğünüz söyleniyor. BM nezdinde bir girişim başlatıldı mı?

Bugünün geleceği dünden belliydi. Bu darbeciler şu anda bini aşkın insanı idama mahkum etmiş durumdalar. Halkın yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş olan Cumhurbaşkanı Mursi'yi idama mahkum ettiler. Ben uluslararası platformlarda şu anda darbeci Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söylüyorum. Benim indimde Mısır'ın Cumhurbaşkanı Sisi değildir, Mursi'dir. Ben BM'de de onunla aynı masaya oturmadım. Ben dünyada demokrasiyi savunanlara da söylüyorum, siz nasıl demokratsınız?

Öznesi olmayan açıklamalar yapılıyor. 'İdam kararı doğru değil' şeklinde. Neden Mursi'ye yönelik açıklamalar yapmıyorsunuz. Şu anda Dışişleri Bakanlığımız bu adımları atmış bulunuyorlar, BM nezdinde de uluslararası platformlarda da bu işin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.

(HDP binalarına saldırılarla ilgili) Şu anda içişleri bakanlığımız bir kişiyi tespit etmiş vaziyette. 

Geçtiğimiz gün Denizlispor Yeni Diyarbakırspor maçında son dakika golü sonrası olaylar çıktı.Dün de Yeni Diyarbakırspor ligden çekildiğini açıkladı. Bu mudur siyaset? Bu mudur demokrasi? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır diye düşünüyorum.

Soru: Türkiye'nin şimdiye kadar Sırbistan, Karadağ, Bosna'da yatırımları yeterli düzeyde değildi. Diğer ülkelerinin yatırımları 6 milyar doları buluyor.

Sorunuzu tam anlamadım bu 6 milyar doları nereye çıkarıp verdiler bunun tablosunu söylerseniz daha rahat cevap veririm. Açıkladığın rakamlar hayali. Bölgede gerek yüzölçümü gerek nüfusu ile ilgili olarak en yüksek yatırımı alan Bosna Hersek'tir. 

- Şu anda ülkemize 14 bin kişinin giriş yasağı vardır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23